Društvo

SG: Zasedanje završeno višesatnom raspravom Bulatovića i Jovanovića, sporna bila i garaža

Sednica Skupštine Grada koja je počela 6. marta, nastavljena je i završena dve nedelje kasnije. Nastavak je usledio posle prekida sednice zbog nedostatka kvoruma, a obeležila ga je višesatna rasprava izmedju gradonačelnika Niša Darka Bulatovića i odbornika koalcije „Niš-moj grad“ Branislava Jovanovića. O razrešenju člana Gradskog veća Svetozara Aleksova i postavljanju novog na njegovo mesto, iako je bilo očekivano, ni ovoga puta nije bilo reči.

Iako su na sednici Skupštine Grada govorilo o izbor članova Komisije za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, kao i o razrešenju i izboru nekih članova drugih komisija – o razrešenju člana Gradskog veća Svetozara Aleksova, kao i izboru novog člana, iako je bilo na dnevnom redu, nije se odlučivalo.

Ja kao gradonačelnik sprovodim ono što su koalicioni dogovri.. Čekam da oni predlože drugog kandidata i onda ću ja formalno predložiti ime novog kandidata. Ne znam koga će oni predložiti”, naveo je Bulatović.

Poslednja tačka dnevnog reda – odbornička pitanja, obeležila je današnje zasedanje grasdkog parlamenta. Čak 30 odborničkih pitanja imao je Branislav Jovanović, odbornik kolacije “Niš, moj grad”.

Raspravljalo se o izgradnji garaže u Parku svetog Save, gradonačelnikovoj plati, o tome ko je šta izgradio u ovom gradu, ko je napravio dugove u gradskoj kasi, a ko ih vraća…
ovanović je istakao da je kategorično protiv da u Parku svetog Save bude izgradjena garaža sa nekoliko nivo, kao što se to ovih dana najavljuje i naglasio da na tom prostoru treba da bude izgradjeno obdanište.

On je kazao da sadašnja vlast u Nišu nije uspela da u proteklom periodu izgradi ni jedan toalet i rekao da će javno glasati za aktuelnu vlast ukoliko izgradi samo pet odsto onoga što obećava.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da planska dokumenta koja predvidjaju izgradnju garaže u Parku svetog Save nije donela ova, nego prethodna vlast.

Planska dokumenta daju mogućnost da se na tom prostoru izgradi garaža, a da li će je biti zavisi od odluke Skupštine grada i od toga da li će biti para za izgradnju“, rekao je Bulatović. On je kazao da je prethodna vlast nanela ogromnu štetu gradu neplaćanjem računa za struju, neplaćanjem dugova prema javnim preduzećima i dobavljačima, kao i neplaćanjem svojih obaveza prema školama, Domu zdravlja i Hitnoj pomoći.

„Ovo gradsko veće nije napravilo ni jedan dinar duga, a vi ste napravili to da je 238 ulica izgradjeno bez plaćanja naknade gradjanima za oduzeto zemljište. Mnogi od tih gradjana nisu znali da im je zemljište oduzeto“, rekao je Bulatović.

On je kazao da su predstavnici sadašnje vlasti „robovi nerašćešćenih odnosa“ iz prethodnog perioda. Bulatović je podsetio da se u Nišu trenutno grade četiri fabrike, čime ni jedno drugo mesto u Srbiji ne može da se pohvali. On je rekao da Niš oprema radne zone i da će samo na „Loznom kalemu“ komunalno biti opremljeno 30 hektara zemljišta.

Skupštinska sala ostala je prazna za vreme rasprave izmedju Bulatovića i Jovanovića jer je većina odobrnika otišlo čim se završilo glasanje desetak tačaka koje su bile na dnevnom redu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com