Kultura

Šekspirov “Perikle” u niškom Narodnom pozorištu

Ljubitelji Šekspira će u sredu 25. oktobra u Narodnom pozorištu moći da pogledaju predstavu “Perikle”, reditelja Nikite Milivojevića, a u organizaciji Pozorišne redakcije Niškog kulturnog centra.

Reditelj Nikita Milivojević kaže da je nekoliko poslednjih Šekspirovih komada vrlo posebno. Kako navodi, u njima nema stvarne istine već su to fantastične priče prepune nevorovatnih događaja, sa puno obrta i iznenađenja, sa dosta nedoslednosti i neusaglašenosti među događajima. Dosta toga je vremenski i prostorno imaginarno i deluje kao ‘bajka’.

Kako poslednjih godina imam utisak da živim u jednoj ‘bajkovitoj’, prilično nestvaranoj stvarnosti, u kojoj je sve moguće, odjednom su ovi poslednji Šekspirovi komadi postali jedni od mojih omiljenih. Upravo mi ta “neverovatnost događanja” predstavlja jednu od njihovih posebnih draži. Perikle je među najređe igranim Šekspirovim tekstovima i ovo će biti prvo izvođenje ovog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji.”, navodi on.

U predstavi igraju Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović i Kristina Pajkić.

Rađena je u produkciji Itaka art centra Inđija i Šabačkog pozorišta, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

Predstava počinje u 20h, a karte po ceni od 600 dinara mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta i u knjižari “Vulkan”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com