Kultura

Sedam decenija rada UNICEF-a u Srbiji

Izložba fotografija, „UNICEF: 70 godina u Srbiji”, otvorena je na Trgu kralja Milana u Nišu. Izložbu su otvorili Darko Bulatović, gradonačelnika Niša, i Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji. Izložba će u Nišu biti postavljena do 28. oktobra 2017.

„Zadovoljstvo mi je da smo danas svečano otvorili izložbu koja prikazuje 70 godina rada UNICEF-a i saradnje sa našom zemljom. UNICEF je bio tu i u najtežim trenucima, devedestih godina, kada su druge organizacije otišle. U gradu Nišu zajedno radimo na projektima koji su usmereni na obrazovanje i zdravlje dece. Dogovorili smo se da ćemo učvrstiti partnerstvo i raditi zajedno da obezbedimo najbolje uslove za decu,” istakao je Darko Bulatović, gradonačelnik Niša.

Postavka kroz fotografije prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

„UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine – od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, sa istim ciljem – da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanjem 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji je prilika da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, i da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti – da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal”, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Izložba „UNICEF: 70 godina u Srbiji” je retrospektiva koja kroz fotografije prikazuje UNICEF-ovo aktivno pružanju humanitarne i razvojne pomoći, podršku zdravstvenom, obrazovnom i sistemu socijalne zaštite dece.

Nakon Niša, izložba će biti postavljena u Pirotu, gde će biti predstavljena građanima tokom novembra meseca.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com