Magazin

ŠARENI I VESELI USKRS: Originalni i prelepi načini ukrašavanja jaja

Obojena jaja su simbol svakog Uskrsa i ponos svake domaćice tokom tri dana ovog praznika. Ako još uvek ne možete da se odlučite kako da ove godine ukrasite jaja, mi vam predstavljamo manje poznate, a originalne i prelepe načine ukrašavanja kojima ćete zadiviti i najizbirljivije goste.

Jeste li već odlučili kako ćete ove godine farbati jaja?

Ako još niste, a dosadile su vam obične boje, sličice i „obuci jaja“, predstavljamo vam četiri načina bojenja koje će Uskrs učiniti šarenim i veselim!

Nijansiranje jaja

U nekoliko čaša sipajte boju za farbanje, ali samo do pola čaše. Zatim stavite kuvano jaje u vodu i držite ga uspravno nekoliko minuta.

Nakon toga u čašu dodajte malo vode, a postupak ponavljajte dok jaja ne budu potpuno pokrivena u vodi. Dobićete različite nijanse jedne boje koje će na poseban način ukrasiti vaš dom.

Dekupaž na jajima

Ova metoda je bezbedna, laka i veoma interesantna, a daje divne rezultate. Ohladite već kuvana jaja (možete ih i ofarbati u neku svetliju boju). Pripremite motive sa salveta tako što ćete izdvojiti samo gornji sloj, onaj sa printom i iseći željene oblike.

Razbijte jedno živo jaje i izdvojite belance u činiju pa ga blago umutite viljuškom. Ono će poslužiti kao lepak za dekupaž. Nežno prislonite motiv na jaje i lagano pređite četkicom sa malo belanceta preko, izravnavajući salvetu tako da ostane što manje nabora. Ostavite motiv da se osuši.

Opširnije na www.SrbijaVesti.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com