EkonomijaRegion

Samozapošljavanje za smanjenje siromaštva

Nemačka organizacija Help potpisala je 15 ugovora sa žiteljima Bele Palanke o dodeli grantova za započinjanje samostalnih poljoprivrednih, zanatskih i uslužnih delatnosti.

Ugovori su potpisani u okviru projekta “Smanjenje siromaštva kroz mogućnosti zapošljavanja u cilju pristupanja Srbije Evropskoj Uniji” koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, a realizuje Help u saradnji sa Opštinom Bela Palanka. Nakon poslovne obuke korisnika koji su potpisali ugovore sledi dodela opreme pojedinačnih vrednosti od po 1.500, 2.400 i 3.600 evra čiju nabavku vrši Help.

Predsednik opštine Goran Miljković istakao je da je opština prepoznala potrebu za saradnjom sa organizacijom Help u cilju unapređenja preduzetništva.

“Na ovaj način sprovodimo deo naše strategije održivog razvoja opštine Bela Palanka, koja u jednom delu predviđa upravo podršku i razvoj preduzetništva i poljoprivrede”, istakao je Miljković i dodao da je preko 60 belopalančana konkurisalo za dodelu grantova od kojih je njih 15 iste dobilo.

On je čestitao svim potpisnicima i dodao da će im lokalna samouprava uvek pružiti punu podršku ukoliko žele da svoj biznis dodatno prošire.

Nemačka organizacija Help je do sada u Beloj Palanci realizovao dva projekta u okviru kojih je 35 korisnika grantova započelo poslove u okviru svojih delatnosti. Predstavnik HELP-a i šef kancelarije u Vranju, Bane Stanojković zahvalio se rukovodstvu Bele Palanke na pokazanoj volji da odgovori na sve zahteve i potrebe koje je organizacija Help imala.

“Stvorili su tim koji je pomogao kako organizaciji tako i konkurentima u projektu,” istakao je Stanojković i zahvalio se opštini Bela Palanka koja je sufinansijer u realizaciji projekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com