Hronika

Samoubistvo na Ledenoj steni

Četrdesetčetvorogodišnji Nišlija S.M.  digao je ruku na sebe jutros oko 7 sati u porodičnoj kući u Velikojastrebačkoj ulici u niškom naselju Ledena stena, prenosi Kurir.

Prema nezvaničnim informacijama S.M. je sebi prvo  isekao vene, a onda se obesio, tako da je ekipa Hitne pomoći, koja je stigla samo nekoliko minuta posle poziva ukućana, mogla  samo da konstantuje smrt. Veruje se da je bolest povod za samoubistvo.
Od početka godine, pa do kraja februara, u Nišu se dogodilo čak sedam samoubistava, potvrdio je za Niške Vesti doktor Dušan Gostović, PR Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. On dodaje da je u najvećem broju slučajeva, čak 80-90 odsto,  u pitanju posledica psihičkih poremećaja, kod mlađih endogena depresija, a kod starijih reaktivna staračka depresija.

Psihijatri navode da je vreme kada se samoubistva dešavaju početak nekog perioda kao što je  nova godina, novi mesec ili nedelja.

Uz socijalno beznađe, oni koji već pate od nekog psihičkog poremećaja, lako dignu ruku na sebe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com