Hronika

SAMOUBISTVO ILI UBISTVO? Eksplozija uznemirila Nišlije

Žrtva je policiji poznata od ranije, uglavnom zbog razbojništva, a prema nepotvrđenim informacijama, njemu je i 2015. godine zapaljeno vozilo “reno modus” a počinilac paljevine nije pronađen do danas.

NIŠLIJA Dejan Šarković (38) poginuo je u utorak oko 20 sati u eksploziji automobila u niškom naselju Trošarina. On se, kako saznajemo, u trenutku nesreće nalazio za volanom, a zasada nema informacija o tome da li je požar podmetnut ili je, kako se na licu mesta moglo čuti, u pitanju samoubistvo.

Od siline eksplozije, uništeno je još nekoliko automobila koji su se nalazili na parkingu u blizini, a popucala su i stakla na obližnjoj zgradi.

Foto: Jelena Ćosin

Prema još nepotvrđenim informacijama, Šarković je stradao prilikom aktiviranja eksplozivne naprave koja se nalazila u njegovom vozilu “opel meriva” parkiranom u Delijskoj ulici.

Očevici kažu da je eksplozija išla naviše, kroz krov auta koji je potpuno uništen, što ukazuje na to da nije reč o klasičnoj eksploziji, kako je bio slučaj sa prethodnim automobilima koji su u poslednjih mesec dana zapaljeni na niškim ulicama.

Foto: Jelena Ćosin

„Ekplozija je bila toliko jaka da je nama popucalo staklo u stanu na trećem spratu. Ne poznajemo lično mladića, ali znamo da živi u naselju i da je taksista“, kažu stanari zgrade ispred koje je vozilo eksplodiralo.

Hitna pomoć intervenisala je na mestu događaja u Francuskoj ulici u Nišu, ali su, kako je rečeno, samo mogli da konstatuju smrt. „Intenzivni rad policije je u toku“, kažu u PU Niš.

D.Š. je policiji poznat od ranije, uglavnom zbog razbojništva, a prema nepotvrđenim informacijama, njemu je i 2015. godine zapaljeno vozilo “reno modus” a počinilac paljevine nije pronađen do danas.

OSMI AUTO U PLAMENU

Pre samo tri dana, u Nišu je goreo je i automobil zamenika načelnika policije Zorana Bogdanovića, a ovaj večerašnji zapaljeni automobil je zvanično osmi u nizu, iako se spekuliše da ih je više.

Nedavno je izgoreo i automobil načelnika Kriminalističke policije u Nišu Dejana Utvića, što je potvrdio i ministar policije Nebojša Stefanović. U prethodnih mesec dana planuli su automobili i nekoliko gradskih funkcionera.

Na udaru piromana bila je “škoda fabija” zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, koji je izrazio sumnju da se radi o osveti zbog izbora direktora javnih komunalnih preduzeća. Nakon toga plamen je progutao i automobil dirketora Tržnice Gorana Đorđevića, a izgorela su još dva automobile za koje Tužilaštvo tvrdi da nisu vlasništvo lica iz javnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com