Ekonomija

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Nišlijama ponuđeno više stotina radnih mesta

U Oficirskom domu otvoren je Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje i uz podršku Grada Niša. Oko 40 kompanija i manjih preduzeća ponudili su Nišlijama 645 slobodnih radnih mesta. Slobodna radna mesta postoje kako za inženjere, ekonomiste, tako i za pomoćne radnike, frizere i kozmetičare.

Nezaposleni će tokom sajma imati priliku da se direktno upoznaju sa poslodavcima, ostave svoje radne biografije  i potraže svoje “mesto pod suncem”.

Foto> Niške vesti

Jelena Igić, praktikant u NiCat klasteru kaže da su za sada prikupili preko 20 prijava za različite pozicije koje ovaj klaster nudi.

“Najviše se traže ekonomosti i finansijski administratori, web developeri, većinom elektrotehnička struka”, kazala je Igić.

NiCat je klaster koji okuplja 31 nišku firmu, pa nakon sakupljanja biografija, popularnih CV-ija, posle razvrstavaljanja prosleđuju se članovima klastera. Na ovom štandu tvrde da je do sada, preko Sajma zapošljavanja nekoliko Nišlija pronašlo posao na neodređeno vreme.

Veliko interesovanje ispred štanda kompanije Leoni

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je prilikom otvaranja sajma da zahvaljujući politici državnog rukovodstva, situacija po pitanju nezaposlenosti ide u boljem smeru.

“U odnosu na 2016.godinu kada je bilo 33 hiljade nezaposlenih u gradu ovaj broj je danas smanjen na oko 27 hiljada”, istakao je gradonačelnik.

Na sajmu učestvuje oko 40 poslodavaca koji su ponudili 645 slobodnih radnih mesta svih profila.

Foto: Niške vesti

Na spisku traženih zanimanja su diplomirani inžinjeri mašinstva, elektronike, arhitekture, menadžeri prodaje, menadžeri proizvodnje, diplomirani ekonomisti, diplomirani pravnici, dizajneri, tekstilni inžinjeri, krojači, tekstilni tehničari, kuvari, konobari, prodavci, vozači, magacioneri i dr.

“Grad Niš je takođe prošle godine izdvojio najviše sredstava od svih gradova u Srbiji za pomoć nezaposlenima, a ove godine ovaj iznos će biti veći za oko 10 miliona dinara”, rekao je Bulatović prilikom otvaranja sajma.

Sutra Sajam obrazovanja

Dan kasnije, u utorak 24. aprila, takođe u Oficirskom domu biće održan Sajam obrazovanja, na kojem će biti prezentovan obrazovni potencijal srednjih škola, viših škola i fakulteta iz Niša i okoline.

“Ova manifestacija je od najvećeg značaja za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji se nalaze pred bitnom životnom odlukom odabira budućeg zanimanja”, kazao je Vladan Krstić, PR Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Niš.

Sajam obrazovanja, odnosno profesionalne orijentacije biće otvoren od 10 do 14 sati.

Veliko interesovanje, pre svega mladih Nišlija

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com