Društvo

Sajam usluga socijalne zaštite u Nišu

U Domu Vojske u Nišu danas je održan Sajam usluga socijalne zaštite. Na ovom specifičnom regionalnom sajmu, koji se po drugi put održava u našoj zemlji, predstavilo se stotinak izlagača, javnih i privatnih ustanova iz sistema socijalne zaštite, ali i veliki broj nevladinih organizacija koje se bave ovom oblašću.

Sve o socijalnoj zaštiti na jednom mestu. Tako se u najkraćem može opisati ova manifestacija koja je okupila predstavnike, ali i korisnike institucija iz ove oblasti iz Niša, Vranja, Kruševca, Leskovca, Trstenika, Pirota i drugih gradova južne, istočne i centralne Srbije.

Ovaj sajam najbolje pokazuje koliko je organizacija i ljudi uključeno u sistem socijalne zaštite. Drago mi je što vidim veliki broj volontera koji su tu da bi pružili pomoć onima kojima je to najpotrebnije“, izjavio je državni sekretar resornog ministarstva Vladimir Ilić.

Foto: Niske vesti

Sajam u Nišu je, prema rečima organizatora, nadmašio očekivanja i po broju izlagača, i po broju posetilaca, što potvrđuje da se ideja o pokretanju jednog ovakvog projekta pokazala ispravnom.

Uveren sam da će ovaj sajam postati tradicija, da će se ubudućnosti ojačati sistem socijalne zaštite u našem gradu, što uz pomoć nadležnog ministarstva već svakodnevno i činimo“, izjavio je predsednik SG Rade Rajković.

Inače, na sajmu svi zainteresovani mogu dobiti sve informacije o socijalnoj zaštiti, programima, konkursima i davanjima, ali i o smeštaju u sve brojnije domove za prihvat starih, iznemoglih i bolesnih lica.

Pored izlaganja na štandovima, posetioci Sajma mogli su danas da prate i veliki broj prezentacija projekata i izlaganja stručnjaka, a kao poseban segment, održan je i naučni skup na temu Razvoja usluga u zajednici, zajedničkom putu u budućnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com