Društvo

SABOR u Leskoviku okupio više od 400 lovaca (FOTO)

Jubilarni deseti Sabor lovaca “Leskovik 2018” okupio je na obroncima sela Leskovik više od 400 lovaca iz okoline i inostranstva, kažu organizatori već tradicionalno Gradska opština Crveni krst i lovačko udruženje “Niš”.

Sabor je bio takmičarskog karaktera a gađali su se glineni golubovi, mladi lovci su gađali vazdušnom puškom, navlačio se konopac, organizovana je izložba lovačkih pasa a oni najveštiji spremali su gulaš.

Ovaj prolećni sabor lovaca u Leskoviku imao je i humanitarni karakter, jer su sredstva od takmičenja u gađanju glinenih golubova prosleđena fondaciji “Budi human” za lečenje male  Petre, kaže Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog udruženja Niš.

“Lovačko udruženje ove godine slavi 125. rođendan. Zadovoljni smo brojem lovaca koji love na podrušju Niša. Tokom sezone je puno toga urađeno u prihrani divljači i održavanju lovišta tako ćemo i da nastavimo”, kaže Ćirković.

Gradska opština Crveni Krst je pokrovitelj Sabora lovaca već deseti put.

“Značaj je višestruk, jer smo želeli da građanima sa teritorije naše opštine pokažemo da lov nije samo odstrel puškom već i jedno lepo druženje u prirodi. Sabor lovaca dobija međunarodni značaj i karakter, jer imamo goste iz bugarske i Banja Luke “, kaže Danijel Stanković, zamenik predsednika GO Crveni krst

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com