Društvo

Rusko-srpsko veče za NURDOR

“Bratskom Nišu od Belgoroda”, naziv je humanitarne rusko-srpske večeri koja će biti održana u Narodnom pozorištu u četvrtak 22. marta od 16 sati.

Program sadrži koncert i izložbu a biće organizovana i prodaja suvenira i predmeta sa ruskim motivima. Sva prikupljena sredstva namenjena su Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Na humanitarnoj večeri očekuje se dolazak predstavnika fakulteta Univerziteta u Nišu, gradskih opština, gradske administracije i ostalih partnera koji učestvuju u saradnji između Niša i Belgoroda.

Rusko-srpsko veče otvoreno je i za one koji žele da upoznaju rusku kulturu, tradiciju i grad Belgorod. Ulaz je besplatan, a posetioci će imati mogućnost da putem kupovine suvenira i predmeta i dobrotvornog priloga pomognu bolesnoj deci.

Organozatori ove humanitarne večeri su Udruženje Inicijativa za komunikaciju i saradnju – IKS iz Niša i Institut za srpski jezik i komunikacije BDTU V.G. Šuhov iz Belgoroda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com