Sport

Rukometaši Železničara u drugoj fazi priprema

Po završetku prve faze priprema koju su obavili na Zlatiboru, rukometaše Železničara okupio je novi trener Veselin Vujović i označio početak drugog dela priprema za ono što ih očekuje. Želji je u prethodnoj sezoni za bod izmakla titula prvaka države, a osim toga zabeležili su sjajne rezultate u prvenstvu i pratećim takmičenjima.

Jučerašnjem treningu kojim je zvanično otpočeo drugi deo priprema prisustvovao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, inače redovni gost na tribinama niškog Železničara.

“Vaš sam najverniji navijač! Dok ovde stojite, možete li da verujete da pre godinu dana, u ovo vreme, ovaj klub nije postojao. U Nišu se nije igrao muški rukomet! Sa mojim saradnikom zaduženim za sport Branislavom Kačarom, pokrenuli smo priču i napravili najveći sportski projekat u Srbiji. Naša očekivanja su već ispunjena samim tim što smo danas ovde, u ovom broju i sastavu, a sada će sve zavisiti od vašeg rada, ali i sportske sreće. Igraćete pred najboljim poznavaocima rukometa, a u rukovodstvu grada uvek ćete imati otvorena vrata za svaki vid podrške i pomoći.” rekao je Bulatović u razgovoru sa igračima.

Foto: RK Železničar 1949

Sa stručnjakom zaduženim za fizičku pripremu Ivanom Tiosavljevićem trenirale su Nišlije do nedavno na Zlatiboru, a prve utiske sa bazičnog dela priprema preneo je naš trofejni trener Veselin Vujović.

“Radilo se naporno. Ja često pitam igrače da li su umorni, oni kažu jesu, a ja im onda kažem da tako i treba da bude! Kakve su to pripreme, a da igrači nisu umorni? Malo nas vreme nije poslužilo, ali tako je ovog leta u čitavoj Srbiji, stalno se smenjuju kiša i sunce. No, smo dobro odradili, za devet dana imali 17 treninga, samo jedno slobodno pre podne. Muški su momci to izdržali, sada počinje onaj malo lakši deo za igrače, tehničko-taktički, a biće još lepše kada krenu utakmice, to je onaj deo kada se brusi forma.” kazao je Vujović.

Železničar očekuju dve utakmice sa Metaloplastikom, najpre 8. avgusta u Šapcu, tri dana kasnije u Nišu. Nakon ovog dvomeča uslediće učešće na turniru u Strugi od 15. do 19. avgusta, a rade i na ugovaranju jedne jake utakmice nakon toga. U kontaktu su, kako kažu, sa Metalurgom i Vardarom.

Foto: RK Železničar 1949

“Bićemo spremni za start SEHA lige, a odmah nakon toga počinjemo i nastup u EHF kupu. Neophodan nam je oprez protiv Kaerjenga iz Luksemburga, to je ekipa koja je pre dve sezone eliminisala Vojvodinu, a i za veliki broj naših igrača biće to prvo međunarodno iskustvo, pa u taj dvomeč ulazimo obazrivo” dodao je trener.

Igrači spremno dočekuju drugu fazu priprema i nadaju se da im ove godine ciljevi neće izmaći pred sam kraj kao što je to bio slučaj kada su postali vicešampioni umesto šampiona države.

Foto: RK Železničar 1949

“S obzirom na to da smo prošle sezone opavdali očekivanja, trenirali odlično, napravili dobre rezultate, sada očekujemo da to bude još bolje. Zadovoljstvo nam je da treniramo pod komandom Veselina Vujovića. SEHA liga će predstavljati veliko iskustvo koje će nam značiti u plej-ofu. Nadam se da ćemo ovog puta uspeti da stignemo do titule koja nam je za dlaku izmakla, tu je, naravno, i Kup. Ekipa je odlična, treniramo super i na nama je da opravdamo očekivanja.” rekao je ispred igračkog kadra Đorđe Spasić.

Podsećamo da će Železničar zahvaljujući prošlosezonskim rezultatima u narednom periodu, pored Superlige Srbije, nastupati i u SEHA ligi i EHF Kupu, a realno je očekivati da će praviti dobre rezultate i u nacionalnom kupu, koji su do sada osvajali sedam puta.

U EHF Kupu Nišlije će u prvom kolu igrati protiv ekipe Kerjeng iz Luksemburga, a ukoliko prebrode tu prepreku, naredni rival biće im dobro poznati belgijski Ahiles iz Boholta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com