Sport

Rukometaši i vaterpolisti u osmini finala Kupa Srbije

Rukometaši Železničara i vaterpolisti Naisa odigrali su prethodnih dana svoje utakmice 1/16 finala Kupa Srbije, a oba niška kluba obezbedila su prolaz u narednu fazu takmičenja.

 

Najpre su rukometaši “Želje” u utorak uveče savladali Aleksinčane, a protivnik im je zadavao probleme samo u prvih dvadesetak minuta.

Foto: Niske Vesti

U prvoj deonici viđeno je vođstvo u više navrata na strani gostiju, ali je podmlađeni sastav Nišlija lako dostizao njihovu, uglavnom minimalnu prednost. Goste je predvodio nazaustavljivi Nikola Jovanović, inače sin niškog rukometnog trenera Svetislava Jovanovića (Beli). Na poluvreme su domaći otišli sa golom prednosti, a meč priveli kraju sa +5 i uz rezultat 34:29 obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja. Tek poslednjih 15 minuta trener Josif Petković uveo je nekoliko standardnih prvotimaca (Jevtić,Krsmančić,Vučković,Spasić,Đukić) da “overe” pobedu. Po 6 golova postigli su Mitić i Barjaktarević, a Gemaljević je upisao 14 odbrana.


Vaterpolisti Naisa su dan kasnije slavili u duelu sa obrenovačkim TENT-om i rezultatom 14:3 (4:0,2:1,3:1,5:1) obezbedili plasman u osminu finala.

Foto: VK Nais

Svi igrači su dobili priliku da zaigraju, tako da je svako od njih dao doprinos ovako ubedljivoj pobedi, a po broju postignutih golova istakli su se M.Milošević i Petrović (3) i Dimitrijević i Šilj (2). Odigrana utakmica poslužila je, između ostalog, i kao uvertira za meč koji ih očekuje ove subote ponovo na Čairu, a kada će u 5. kolu Regionalne A2 lige ugostiti ekipu Zadra (20h).

U narednoj fazi Kupa očekuje ih duel sa Dunavom u Novom Sadu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com