Društvo

RUGLO: Sramota ili dvostruki aršini?

Divlja buvlja pijaca posluje godina unazad u samom centru Niša.

Iako je u nekoliko navrata Komunalna inspekcija Gradske opštine Crveni krst pokušala da uredi ovaj prostor, do dan danas to nije uspela.

Komunalna policija nije nadležna za ovaj prostor, jer njihove ingerencije pokrivaju samo ono što je na javnoj površini, ovaj prostor privatno je vlasništvo.

Prosto je nemoguće da je ovaj prostor koji je tik uz nišku Tvrđavu, nedodirljiv jer se radi o istorijskom objektu koji je zaštićem od države.

Tržišni inspektori u nekoliko navrata kontrolisali su robu na ovom prostoru, ali su očigledno nemoćni.

“U samom centru grada buvljak bez komunalnih dozvola, sve na crno i nelegalno. Subotom i nedeljom kada kroz grad prolaze turisti oni gledaju tu ružnu sliku našeg grada. Ide Nišvil i Festival filmskih ostvarenja a mi te masovne događaje i ovu godinu dočekujemo ovako”, kaže Radovan Milojević, direktor niške Tržnice.

Još 2013. godine JKP “Tržnica” ponudila je ovim prodavcima mesto na OTC bez ikakve naknade, ali je osim nekoliko usamljenih slučaja ova ideja skoro zaboravljena. Prodavci kažu da im se odlazak na OTC nikako ne isplati, jer sumnjaju da bi prodaja tamo dala bilo kakve rezultate.

Ostaju pitanja: Ko koga tu štiti? I kome ova slika ide na čast?

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com