DruštvoPolitika

“Rovče” ne radi preko zime, ponovo se otvara na proleće

Kompleks terena “Rovče” zatvoren je za korišćenje 10. novembra i biće otvoren za ponovnu upotrebu 15. aprila naredne godine.

Ovaj potez Grada, da zatvori sportske terene zbog zimske sezone, a bez prethodne najave, izazvao je mnoge kritike javnosti.

Tim povodom oglasio se i Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” koji navodi da je umesto sportista u “Rovčetu” zatekao katanac i zatvorenu kapiju.

„Sportski tereni „Rovče”  su nekada bili hram sporta  kada nije bilo sala, sportskih hala i drugih terena. Upozoravali smo da će stepen iskorišćenosti ovih terena biti mali i da će se koristiti samo po nalogu direktora škola, a da će široke narodne mase odlaziti na druga mesta.” ističe Jovanović.

Iz Gradske kuće poručuju da se sportski tereni zatvaraju iz nekoliko razloga, a sve u cilju kako bi se tereni zaštitili i očuvali za nesmetano korišćenje sportista.

“Tereni su od tartana, odnosno neke vrste mlevene gume. Kada je toplo ta podloga je elastična, tokom zime na temperaturi bliskoj nuli ili ispod nule, podloga se stegne, što može izazvati oštećenja koja se ne mogu “krpiti” već će u tom slučaju biti potrebno da se menja kompletna podloga.” navode iz Gradske kuće.

Na pojedine navode da je i dalje lepo vreme, iz Gradske kuće odgovaraju da je u pitanju samo nekoliko dana, kao i da bi to izazvalo dodatne troškove.

“Tačno je da su nešto topliji dani trenutno i da bi ga možda neko koristio. To povlači i troškove osvetljenja jer je kratak dan, a i pojačano obezbeđenje, koje je inače tu 365 dana u godini i vodi računa o sigurnosti sportskog kompleksa.” kažu iz Gradske kuće.

Ovo je praksa koja će se upražnjavati i narednih godina, kada će se “Rovče” zatvarati tokom zime i otvarati građanima za korišćenje na proleće.

“Jednostavno, previše je skupo da bi se nemarno i neodgovorno ophodili prema njemu i da rizikujemo da ga izgubimo. “Rovče” dugo godina nije radilo, sada kada je obnovljeno, mora da postoji neki red kako se koristi.” zaključuju iz Gradske kuće.

Iz Gradske kuće dodaju da terene u “Rovčetu” kontroliše Sportski savez  Niša i oni određuju kada će se i na koji način koristiti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com