Društvo

Reorganizacija Direkcije za javni saobraćaj: Ukida se služba za prevoz?

Služba za prevoz Direkcije za javni prevoz grada Niša najverovatnije će biti ukinuta, saznaju Niške Vesti. Iz ovog javnog preduzeća potvrđuju da su u toku razgovori sa gradskim rukovodstvom u vezi reorganizacije Direkcije.

Još uvek nije doneto konačno rešenje o tome da li će Služba za prevoz Direkcije za javni prevoz grada Niša biti ukinuta, ali razgovori vode u tom smeru, rekao je Niškim vestima direktor tog preduzeća Saša Petronijević.

“Za sada postoji više opcija reorganizacije Direkcije, razmatramo najbolje moguće rešenje. Ono što je sigurno šta god da odlučimo biće pre svega zbog poboljšanja kvaliteta prevoza putnika u javnom prevozu. Moramo da vodimo računa i o budžetu, da procenimo koja opcija će kolike troškove da proizvede i onda ćemo odlučiti”, istakao je Petronijević.

Foto: Niške Vesti

On je dodao da zaposleni ne treba da brinu. Šta god da se dogodi niko od njih neće ostati bez posla.

“Deo zaposlenih u Službi za prevoz biće prebačeni u kontrolu, dok će neke preuzeti druga preduzeća”, naglasio je prvi čovek Direkcije.

Petronijević kaže da se o ovim opcijama razmatra zbog toga što su vozila Direkcija stara preko 10 godina, pa su samim tim veliki troškovi održavanja.

Da su razgovori u toku potvrđeno nam je i u Gradskoj kući, ali nisu želeli da iznose više detalja.

Direkciija za javni prevoz grada Niša raspolaže sa 14 autobusa, od kojih 10 saobraća na četiri linije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com