Društvo

Rekonstrukcija niškog Doma zdravlja produžena do kraja avgusta

Rekonstrukcija niškog Doma zdravlja krenula je početkom februara i rok za završetak radova je već istekao i produžen je do 25. avgusta po odobrenju Ministarstva zdravlja, kaže Milorad Jerkan, direktor niškog Doma zdravlja.

Ono što se vidi na prvi pogled jeste da je fasada umivena i niška bela lepotica sada to i zaista jeste. Ipak unutar zgrade još uvek traju radovi.

U niški Dom zdravlja dnevno uđe između pet i sedam hiljada ljudi, tvrdi prvi čovek ove kuće zdravlja i to jeste razlog da se uglavnom radi noću.

“Mi smo se sa izvođačem radova dogovorili da 99% radova bude urađeno noću, jer drugačije nije moglo zbog naših pacijenata. Sve vreme su u objektu sanitarna i zdravstvena inspekcija”, rekao je Jerkan gostujući na TV Zona Plus.

U sklopu rekonstrukcije postavljeni su i solarni paneli, tako će niški Dom zdravlja tokom čitavog dana imati toplu vodu a i ušteda energije nije zanemarljiva.

Garaža će biti asfaltirana, biće postavljen i novi krov, jer se često dešavalo da zgrada prokišnjava.

Nišlije će uskoro imati umiven Dom zdravlja ali će u narednih pet godina otići u penziju veliki broj lekara. Zbog postojeće zabrane zapošljavanja u javnom sektoru nije moguće da se zaposle novi lekari a da se pre toga ne dobije odobrenje ministrstva. Niški Dom zdravlja čak 39 puta poslao je zahtev za odobrenje, do sada nije došla potvrda ni za jedno radno mesto, tvrdi Jerkan.

“U narednih pet godina do 2022. godine u penziju ide čak 51 doktor centralnog objekta. Najviše je pedijatara koji će u penziju 16 i stomatologa 8. Septembra planiramo da sa predstavnicima ministarstva rešimo to kadrovsko pitanje i ja se nadam da ćemo postići dogovor koji nama odgovara ”, rekao je Jerkan.

Od septembra se vraća potpuno zakazivanje na opštoj medicini.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com