DruštvoKultura

Realizovana Školska radionica filmske kritike: “Marš na Drinu“– Sto godina od pobede u Velikom ratu.

U okviru Druge međunarodne kolonije filmske kritike, koja se održava od 15.10. do 19.10.2018. godine, u Regionalnom centru realizovana Školska radionica filmske kritike: Marš na Drinu“– Sto godina od pobede u Velikom ratu.

Nakon projekcije filma učenici niških gimnazija „9. maj“, „Svetozar Marković“, „Stevan Srenac“ i „Bora Stanković“ su u grupama, radom po radionicama razrađivali temu Kritička diskusija o filmu.

Cilj radionica je da se učenicima ukaže na načine analize, ocenjivanja i vrednovanja filma, a kruna ove radionice je zadavanje zadatka njenim polaznicima da napišu kritički esej o filmu Marš na Drinu, da bi svi ti eseji naknadno bili objavljeni u formi kritičarskog zbornika.

Međunarodna kolonija filmske kritike je u organizaciji Niškog kulturnog centra, a zamišljena je sa ciljem da se u domaćoj i regionalnoj javnosti reafirmiše zapostavljena prateća kinematografska delatnost koja ima presudan uticaj na vaspitavanje i sazrevanje filmskog ukusa mlade populacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com