Društvo

Rasprava o završnom računu budžeta za 2016. trajala četiri sata

Odbornici u Skupštini grada su nakon višesatne rasprave izglasali završni račun budžeta za 2016. godinu. Ova tačka uzburkala je skupštinske redove, a jedna od najvećih zamerki opozicije bila je ta što se završni račun budžeta na dnevnom redu našao tek sredinom 2017.

Opozicija je iznela kritike vezane za sam budžet. Kako smatraju, trebalo je da se štedi više.

Više puta sam sa govornice insitstirao na reorganizaciji i racionalizaciji. Ne postoji oblast u gradu koja je reorganizovana i racionalizovana.  Govorio sam o  kabinetima koji su pretrpani, govorio sam povećanom broju sekretarijata”, kaže Branislav Jovanović, predsednik NPS-a.

Prihod od poreza na zarade je za 419 milona manji u 2016. nego u 2012. godini. To znači da je sve manje i manje radnih mesta, a sve više ljudi koji odlaze iz zemlje. To je problem za koji ova vlast već nekoliko godina ne može da nađe rešenje“, dodaje Miodrag Stanković, predsednik GrO DS.

Od predviđenih 12 milijardi I 700.000 dinara, budžet je realizovan u visini od 7 milijardi I 700.000 dinara, što je 61,75 odsto.

Ni Darko Bulatović ni ja, izvršavajući budzet grada, nismo napravili novo zaduženje od tih famoznih 50 miliona evra, ili one razlike od oko 5 milijardi, koliko je budžet bio viši od onoga što smo znali realno da se može potroštii. U budžetu je potrešno onoliko novca koliko je bilo.“, naveo je Zoran Perišić, šef odborničke grupe SNS-a.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com