Sport

Ranđelović u Olimpijakosu; Klub iz Pireja preduhitrio Partizan

Nakon što se prethodne sezone kalio u, tada prvoligaškom, vranjskom Dinamu, dvadesetjednogodišnji krilni napadač Lazar Ranđelović vratio se u Radnički, gde je pružao sjajne partije i time privukao veliko interesovanje.

Iako se po fudbalskim kuloarima dogovorilo da će Ranđelović u Partizan, klub iz Pireja bio je konkretniji, pa je Leskovčanin postao novi igrač grčkog Olimpijakosa, s tim što će do kraja sezone ostati na pozajmici u niškom klubu.

“Time je ispisana i jedna nova stranica klupske istorije, jer se prvi put dogodilo da igrač koji je ponikao i razvio se kao fudbaler na jugu Srbije direktno nastavi karijeru u jednom od najboljih evropskih klubova.” kažu u Radničkom povodom ovog transfera.

Ranđelović je svoju fudbalsku karijeru započeo u rodnom Leskovcu, gde je nastupao u mlađim kategorijama lokalne Sloge, zatim 2015. prelazi u srpskoligaški klub Jedinstvo iz Bošnjaca i Radan iz Lebana. Početkom 2017. godine Ranđelović je posle uspešne probe potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Fudbalskim klubom Radnički.

Nakon toga, ustupljen je prvoligašu Dinamu iz Vranja, za koji je zabeležio 26 ligaških nastupa i 9 pogodaka, doprinevši na taj način plasmanu Dinama u najviši stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Na startu tekuće sezone u Superligi Srbije Ranđelović se izborio za status prvotimca, upisao pet nastupa i postigao jedan gol u pobedi nad subotičkim Spartakom. U evropskim takmičenjima nastupio je u utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope protiv izraelskog Makabija.

Ranđelović je sada dobio i poziv selektora “orlića” Gorana Đorovića za utakmice u septembru protiv Makedonije i Rusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com