Sport

RAGBI meč na Čairu, Radnički – Dorćol

U četvrtom kolu prve ragbi lige Srbije, u subotu 22. aprila od 16 sati sastaju se Radnički i Dorćol.

Nakon pobede nad Crvenom Zvezdom rezultatom 24-18, ragbisti niškog Radničkog nastavljaju borbu za titulu i u subotu 22. aprila dočekuju ragbi 13 klub Dorćol iz Beograda. Utakmica će se igrati na pomoćnom terenu FK Radnički u Čairu sa početkom u 16 sati.

Ragbi ili ragbi fudbal (engl. rugby football, često samo rugby) je ekipni sport sa ovalnom loptom, koji se razvio od verzije fudbala igrane u školi Ragbi iz istoimenog grada u Ujedinjenom Kraljevstvu i jedan je od najpopularnijih svetskih sportova, o čemu dovoljno govori podatak, da je svetsko prvenstvo u ragbiju, drugo najgledanije svetsko prvenstvo, posle svetskog prvenstva u fudbalu.

Dve glavne verzije ragbija su: ragbi liga (ragbi 13) i ragbi junion (ragbi 15), kao i verzije sa manje igrača – Ragbi sedam po pravilima ragbija 15, ragbi liga 9 i ragbi liga 7 po pravilima ragbija 13. Postoji i ragbi na pesku.

Od 1900. do 1924. ragbi junion je bio uključen u zvaničan program Olimpijskih igara. MOK je na 121. zasedanju 2009. u Kopenhagenu odlučio da uvrsti ragbi 7, verziju ragbija sa 7 igrača po pravilima ragbi juniona, u program na Letnjim olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com