Sport

Radnički za sada samo “saopštava”; Klub napustili trener i dvojica igrača

Još jednom je Radnički u tekućoj sezoni ostao bez trenera koji je napravio zapažene rezultate, a nakon Petera Pakulta nerado je Niš napustio i Milan Đuričić Đumi.

Osim stratega, Radnički su kao slobodni igrači napustili Tomić i Raspopović.

Kao što je bio slučaj i sa Austrijancem sa kojim je, podsećamo, sporazumnim raskidom ugovora prekinuta saradnja, a koji je za kratko vreme uspeo da uigra potpuno novi tim i omogući ljubiteljima najvažnije sporedne stvari da u Nišu pogledaju kvalitetan i napadački fudbal, tako je sada i sa Đuričićem, a obojica su u Nišu boravila po 3 meseca.

Reakcije stručnjaka pokazivale su da bi, možda, još koji mesec ostali u Nišu i radili sa ekipom sa kojom su, kako su u više navrata javno govorili, uživali u radu, međutim sa tim se nije slagala Uprava niškog kluba.

Klub će tako u narednim danima potražiti rešenje za klupu Radničkog na koju će sesti četvrti po redu strateg u ovoj sezoni, a sudeći po komentarima u i oko kluba, to će biti pomoćnik dosadašnja 3 stratega (Pakulta, Jevića i Đuričića) Boban Dmitrović.

Dok nezvanična informacija ne bude i zvanično potvrđena, FK Radnički za sada ne govori o dolascima i odlascima već putem svojih saopštenja govori o finansijskoj stabilnosti i vrhu superligaške tabele.

Niška ekipa je pod Đumijevim vođstvom izbila na 4. poziciju u Superligi, sa samo jednim bodom zaostatka u odnosu na trećeplasirani Spartak, i ostvarila niz od 5 pobeda.

Pored svih statističkih podataka koji su išli u korist Đuričićevom angažmanu, u više navrata su i igrači isticali odličnu atmosferu u svlačionici i na treninzima.

Klub za sada nije govorio o jasnim razlozima prekida saradnje sa trenerom.

Univerzalac Radničkog, kojeg je u prethodnim sezonama Milan Rastavac oprobao na više pozicija u timu i koji se na svakoj od njih jednako dobro snalazio, napustio je Čair kao slobodan igrač. Marko Tomić, jedan od ključnih igrača “Reala sa Nišave” nastaviće karijeru u litvanskom Žalgirisu.

Nikola Raspopović, štoper koji je zamišljen kao nosilac odbrane i zadnje linije tima kada je poslednjeg dana prelaznog roka stigao u klub, takođe je napustio Niš. Klub ni od njegovog odlaska neće profitirati jer je otišao kao slobodan igrač.

Radnički će prireme za nastavak sezone otpočeti 9. januara, a u tom periodu bi trebalo da se zna i više o potencijalnim pojačanjima i strukturi tima kako je ranije najavio sportski direktor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com