Sport

Radnički u Kuli protiv Spartaka

Fudbaleri Radničkog će u nedelju od 17 časova gostovati Spartaku iz Subotice. Utakmica se igra u Kuli, a Radnički želi da prekine dominaciju Subotičana od pet pobeda u nizu.

Prema rečima trenera Radničkog Spartak kao klub ne leži Radničkom, a tu činjenicu potvrđuju i pet poslenjih utakmica završenih u korist sutrašnjeg rivala.

“U poslednje vreme tradicija je na njihovoj strani, ali tradicija je tu da bi se rušila. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pobedu. Meni je svejedno ko je protivnik i da li igamo na strani, uvek igramo na pobedu. U Kulu idemo da pokušamo da srušimo negativnu tradiciju i navijačima u Nišu donesemo tri boda” dodao je Lalatović.

Spartak je ove nedelje završio takmičenje u Evropi što ipak ne bi smelo da daje nadu niškim fudbalerima da će ih savladati zbog umora, kako kaže trener. “Svi govore o umoru, ja to ne priznajem. Smatram da imaju kvalitetan tim. U drugoj utakmici protiv Brondija nisu igrala četvorica igrača. Kada sam bio u Vojvodini, pobedili smo Dinamo iz Minska, u nedelju smo igrali protiv Partizana, svi su mislili da nećemo moći da hodamo, a mi smo pobedili sa 1:3. U fudbalu ne postoji umor, sve je to u glavi igrača. Kada je ekipa spremna, dugo na okupu, lakše im je da igraju u ritmu subota-sreda. Igrače pripremam tako da izbace iz glave da će protivnički fudbaleri biti umorni.” dodaje on.

Što se kadrovske situacije u Radničkom tiče ima očekivanih promena jedino na golu.

“Kao što znate, ne možemo da računamo na dvojicu golmana, Mladena Živkovića i Ivana Bulajića. Ono što je za mene jako bitno, jeste da se Babić polako vraća. Trenirao sam ga u Proleteru i Vojvodini. Znam koliko je on važan za Radnički. Babić je prošle polusezone igrao dobro, kada se bude vratio imaćemo u njemu veliko pojačanje. Borivoje Ristić je dobio sertifikat i biće u konkurenciji za Spartak” kaže šef stručnog štaba Radničkog.

Utakmica u Kuli igra se u nedelju od 17 časova uz direktan televizijski prenos na Areni sport.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com