Sport

Radnički sutra protiv crno-belih u Humskoj

Fudbalere niškog Radničkog u četvrtak, 26.aprila, očekuje okršaj protiv Partizana, drugoplasirane ekipe na tabeli Superlige. Meč trećeg kola plej-of faze takmičenja počeće u 18 časova.

Radnički je fazu doigravanja otpočeo pobedom protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:3) da bi u narednom kolu pretrpeo poraz od Crvene zvezde na domaćem terenu (1:3).

Sada ih očekuje duel protiv crno-belih koji su evidentno izgubili trku za titulom šampiona države, a u taboru Meraklija najavili su meč u kojem će dati šansu mladim igračima.

“Idemo u Beograd da pokušamo da se nadigravamo sa Partizanom. Još uvek sam u dilemi oko sastava za ovaj susret, ali ko god da izađe na teren pružiće svoj maksimum. Između ova dva tima nema puno tajni, mi smo napravili detaljnu analizu pred meč i nadam se da ćemo uspeti da iskoristimo njihove mane. Mi znamo da su oni u finišu sezone više okrenuti revanšu polufinala Kupa Srbije protiv Čukaričkog, ali smo i svesni da će učiniti sve da nam se revanširaju za poraz koji smo im nedavno naneli u Nišu. Sigurno ću odmoriti neke od najvažnijih igrača, pa će i ovi mlađi dobiti priliku da se dokažu u okršaju sa aktuelnim šampionom.” rekao je trener Dragan Antić.

Saša Stojanović i Marko Mrkić su pod znakom pitanja za sutrašnji meč zbog povreda, a šef struke sigurno neće moći da računa na Aleksandra Subića i oporavljenog Riotu Nomu, koji je u meču protiv Crvene zvezde, zbog bačene flašice vode, dobio žuti karton sa klupe, pa će najavljeni povratak u startnu postavu nakon duže pauze ipak morati da sačeka.

Vezista Dušan Mićić smatra da Radnički može do pozitivnog rezultata u Humskoj.

Vidim da mnogi pričaju o Voždovcu, Spartaku i ostalim rivalima koji nas čekaju do kraja šampionata, ali ja sam ubeđen da smo mi sposobni da protiv Partizana ostvarimo pozitivan rezultat. Pobedili smo ih pre mesec i po dana i tada smo videli da možemo da se nosimo sa njima. Oni imaju svoje probleme, ali nas to ne treba da zanima. Respektujemo ih i ništa više od toga. Imamo svoju računicu, znamo šta nam je cilj i smatram da važan korak ka njemu možemo napraviti na stadionu Partizana” kazao je Mićić.

Na njega se nadovezao i nekadašnji bek crno-belih, Nikola Aksentijević:

“U Partizanu sam proveo lepe godine i volim kada imam priliku da igram protiv njega. Igraćemo na odličnom terenu, u pravoj fudbalskoj atmosferi i ja sam ubeđen da mi imamo kvalitet da ovaj meč završimo sa uzdignutim glavama. Odlično ih poznajemo, izanalizirali smo ih do tančina i znamo gde i kako trebamo da ih napadanemo” jasan je Aksentijević.

Glavni sudija ovog susreta biće Dalibor Manojlović.

Ovi timovi su dva puta odmeravali snage u tekućem prvenstvu, a u oba navrata slavili su domaćini. Partizan je 17. septembra prošle godine pobedio sa 3:1, a Radnički je 3. marta ove godine savladao crno-bele na Čairu sa 1:0, zahvaljujući efektnom pogotku Milana Pavkova.

Radnički sa 28 bodova trenutno zauzima četvrtu poziciju na tabeli, dok je Partizan drugi sa 36.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com