Sport

Radnički se remijem oprostio od Evrope

U daleko lakšim uslovima za domaću ekipu, za razliku od onih u prvom meču 2.kola kvalifikacija za Ligu Evrope, odigranom između niškog Radničkog i izraelskog Makabija, slavili su gostujući fudbaleri prolaz u narednu fazu takmičenja. Iako su remizirali sa 2:2 prolaz dalje obezbedila je ekipa iz Tel Aviva zbog boljeg rezultata u prvom meču (2:0).

Prva pretnja po gol gostiju bila je u režiji mladog Lazara Ranđelovića koji je pokušao sa leve strane dugom loptom ka sredini da pronađe nekog od saigrača. Lopta je nekako došla do Grbića koji je na ivici šesnaesterca pronašao Haskića a ovaj pomalo ishitreno uputio šut ka golu koji je završio iznad prečke.

Igrao se 10. minut igre a ovacije publike dobili su Haskić i Stanisavljević koji su lepo odigrali dupli pas, ali im je nedostajala realizacija.

Ozbiljna šansa za Makabi usledila je u 18. minutu igre kada se “oči u oči” sa golmanom Nišlija našao Kjartansson, koji je pokušao da lobuje Živkovića ali je golman pročitao njegovu nameru i na vreme zaustavio ovu loptu.

Radnički je ima veliku podršku Merakija koje su, uprkos zabrani korišćenja jednog dela južne tribine na kojoj obično to rade, formirale “kop” na potezu prema zapadu i od prvog (desetog) minuta bodrile svoje fudbalere.

Možda i najbolju šansu u prvoj deonici igre imali su domaći u 26. minuta preko “ubitačnog” tandema Haskić-Grbić. Najpre je bosanac predriblao Tibija, potom u šesnaestercu lepo uposlio Grbića koji se našao u stopostotnoj šansi ali šutirao pravo u golmana Rajkovića.

Ipak, iako su više pretili fudbaleri Radničkog, poveli su gosti, ali preko igrača domaćeg tima. Autogolom Pankova Makabi je poveo sa 1:0 u 33. minutu, a samo pet minuta kasnije povisio je Atar na 2:0.

Foto: Niške Vesti

Ipak, u 44. minutu uspeo je Stanisavljević da golom ublaži razočarenje brojne niške publike. On je lako ušetao u kazneni prostor gostiju nakon asistencije Nome i silovitim udarcem iskosa, precizno gađao u suprotni ugao golmana Rajkovića.

Okuražili su se domaći posle postignutog gola pa su već u sledećoj akciji ozbiljno pripretili, međutim nije prošla zamisao Lazara Ranđelovića i Haskića, koji je neposredno ispred čuvara mreže Makabija skrenuo loptu ka golu ali je Rajković sigurno ukrotio. To je bila ujedno poslednja prilika u prvom delu igre pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:2.

Na startu drugog poluvremena šansu je imao i Aksentijević, koji je sa 30ak metara gađao suprotan ugao golmana Makabija, ali je ovaj u poslednjem treutku spasio mrežu.

Ponovo je nišku publiku probudio i vratio nadu u pobedu sjajni Aleksandar Stanisavljević koji je iskoristio upotrebljivu loptu Ranđelovića i pogodio stativu golmana Rajkovića u 58.minutu igre, a lopta se potom odbila pravo u mrežu.

Nakon izjednačenja dugo se nije stvorila nijedna izglednija šansa na terenu, pa su se fudbaleri oba tima mahom dobacivali. Tek nekoliko puta pripretili su fudbaleri u žutim dresovima, ali su mreže mirovale sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Radnički se ovim remijem oprostio od evropskih takmičenja na koje su Nišlije čekale dugih 35 godina. Naredno što ih očekuje jeste meč u okviru domaćeg prvenstva protiv vranjskog Dinama.


Revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope: Radnički – Makabi 2:2 (1:2)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 9000

Sudija: Radu Petrescu (Rumunija)

Strelci: 0:1 – Pankov (autogol 33.minut), 0:2 – Atar (38.minut), 1:2 – Stanisavljević (44.minut), 2:2 – Stanisavljević (58.minut)

Žuti karton: Saborit, Yair (Makabi), Stanković, Crnomarković (Radnički)

RADNIČKI: Živković, Pankov, Stanisavljević, Aksentijević, Crnomarković, Haskić (Nikodijević od 81.min), Grbić, Mićić, Noma (Stojanović od 55.min), Stanković, Ranđelović (Mrkić od 73.min).

MAKABI: Rajković, Dasa, Amador, Saborit (Yeini od 55.min), Kjartansson, Micha, Atar (Barsky od 63.min), Tibi, Golasa, Schoenfeld, Peretz.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com