Sport

Radnički remizirao u prvoj proveri; Stigao i golman

Fudbaleri Radničkog remizirali su rezultatom 2:2 (1:2) sa bugarskim Botevom iz Plovdiva, u prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u turskom Beleku. Odbrana polako ali sigurno postaje sve jača. Nakon skorašnjeg povratka Radoša Bulatovića u poslednju liniju tima, konkurenciju među stativama pojačao je Bojan Šaranov, koji je sa niškim timom potpisao ugovor do kraja tekuće sezone.

Niški tim je bolje otvorio jučerašnji susret,imao je apsolutnu kontrolu na sredini terena, a poveo je u 17. minutu, nakon odličnog prodora i asistencije Golubovića i rutinske egzekucije kapitena Aleksandra Jovanovića. 

Petoplasirani tim bugarske lige uspeo je da u roku od dva minuta preokrene rezultat. Petkov je u 32. minutu oštrim udarcem sa 17 metara savladao golmana Živkovića, a dva minuta kasnije Nedelev je posle solo-prodora i udarca iz slične pozicije kao i kod prethodnog gola, pogodio za 1:2.

Trener Boban Dmitrović je na početku drugog poluvremena zamenio sve fudbalere, osim golmana Živkovića, a nova postava je odigrala kvalitetnih 45 minuta i uspela da dođe do jednog pogotka, zahvaljujući Slaviši Stojanoviću u 75. minutu.

Radnički je u prvom poluvremenu nastupio u sastavu: Živković, Aksentijević, Subić, Simunović, Miladinović, Petrović, Noma, Arsić, Golubović, Aleksandar Jovanović i Mrkić.

U nastavku su pored golmana Živkovića igrali Bulatović, Mijailović, Filip Stanković, Ćirković, Aleksa Jovanović, Mićić, Saša Stojanović, Babić, Žunior i Slaviša Stojanović. 

Radnički će u Beleku odmeriti snage još sa Verejom (27. januar), Sigmom (30. januar), Daežonom (31. januar) i Mariupolom (4. februar).

Novi golman je u Radnički stigao iz Zemuna, a tokom bogate karijere nastupao je za OFK Beograd, Mačvu, Bežaniju, Rudar iz Pljevalja, Makabi Haifu, Ergotelis i Partizan.

Došao sam u Radnički jer mi se sviđa plan koji ovaj klub ima za naredni period. Prvi cilj je da se izbori plasman na evropsku scenu i ja ću dati sve od sebe da pomognem na tom putu. Imaću žestoku konkurenciju u Mladenu Živkoviću, koji je sjajan golman, ali ću na pripremama probati da se nametnem stručnom štabu i izborim za minutažu” izjavio je Bojan Šaranov, koji će se već danas pridružiti novim saigračima na pripremama u turskom Beleku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com