Sport

Radnički protiv direktnog konkurenta za vrh tabele

Fudbaleri Radničkog u subotu od 18 sati gostuju Čukaričkom, u sedmom kolu Superlige Srbije. Nišlije se trenutno nalaze na drugoj poziciji na tabeli sa 13 bodova, dok su „Brđani“ dve pozicije ispod sa dva boda manje.

Šef stručnog štaba Radničkog Nenad Lalatović nameriće se na ekipu koju je uspešno vodio prethodnih godina, pa će za njega ovaj susret biti poseban.

Čeka nas još jedan duel sa direktim konkurentom za vrh tabele. Ja sam u Čukaričkom proveo predivan period, to je ekipa koju jako cenim i poštujem i mislim da su oni klub koji po svemu zaslužuje da igra na evropskoj sceni, tako da se nadam da će oni uz Radnički sledeće sezone izaći na međunarodnu scenu. Mi smo se dobro pripremili za ovaj meč, znamo da će biti izuzetno teško, jer Čukarički još od vremena kada sam ga ja vodio igra sjajno na domaćem terenu. Oni su u istom stilu nastavili i pod trenerom Simom Krunićem i svi smo svesni da nas čeka zahtevan posao na Banovom Brdu. Naš zadatak je da se tamo nadigravamo, da se pokažemo u što boljem svetlu i smatram da će ekipa koja bolje uđe u ovu utakmicu imati veće šanse da ostvari uspeh. Čukarički je zbog uigranosti i domaćeg terena blagi favorit, ali to ne mora ništa da znači. Ja verujem u moje igrače, znam da imamo kvalitet i ubeđen sam da ćemo pred beogradskom publikom pružiti dobru partiju i da ćemo se u Niš vratiti neporaženi” izjavio je Nenad Lalatović, a potom se osvrnuo na kadrovsku situaciju u ekipi.

Osim što još uvek ne može da računa na golmane Živkovića i Bulajića, koji će mu najverovatnije biti na raspolaganju posle  reprezentativne pauze tu je i Saša Stojanović koji ima crveni karton a Siniša Babić se vratio u pun trenažni proces i biće u 18 igrača na Banovom brdu. Lazar Ranđelović se kasno vratio iz Atine, gde je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Olimpijakosom i teško da će šef moći da računa na njega.

“Moram da kažem da je njegov odlazak u Olimpijakos veliki uspeh za Radnički, jer se retko dešava da igrač iz Radničkog direktno ode u tako veliki klub. To je sjajna prilika i za ostale moje fudbalere da vide da se kvalitetnim partijama ovde mogu izboriti za odlazak u jaku evropsku ligu” završio je trener Radničkog.

Štoper Radničkog Radovan Pankov optimista je pred okršaj protiv Čukaričkog.

Biće nam neugodno tamo. Oni su dobra ekipa, imaće sigurno veliku želju da nas pobede, ali i mi imamo svoje adute. Želimo da se posle loše partije protiv Napretka vratimo na pobednički kolosek, dobro smo izanalizirali protivnika i nadamo se pozitivnom ishodu” rekao je Pankov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com