Sport

Radnički nastavlja niz: Pala i Mačva na Čairu!

Po izuzetno hladnom vremenu i u vidno otežanim terenskim uslovima fudbaleri Radničkog uspeli su da upišu i drugu uzastopnu pobedu na domaćem terenu. Ovog puta slabiji rival bila je Mačva koju je Radnički savladao sa 3:0 (1:0).

Osim Bojana Matića nisu gosti imali izglednijih prilika da ugroze gol Radničkog u prvom poluvremenu. Matić je šutirao sa desetak metara po sredini gola pa je ova lopta bila lak plen za golmana Živkovića.

Petnaesti minut doneo je prvu polušansu za domaće ali se Lazar Arsić nakon dobrog postavljanja okliznuo prilikom šuta ka golu, pa lopta odlazi pored stative.

Ozbiljniju priliku samo minut kasnije nije iskoristio razigrani Mrkić, koji je nakon odličnog solo prodora u šesnaesterac šutirao pravo u golmana Puletića.

Meraklije su čekale sve do 23. minuta kada je pao i prvi od ukupno tri, odnosno dva gola Pavkova, koji je načeo mrežu Mačve. Lepu asistenciju Arsića (takođe prvu od njegovih 3 večeras) krunisao je golom sa 15ak metara u suprotan ugao Puletića.

Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi pa Radnički odlazi na pauzu sa minimalnom prednošću.

Igrao se 54. minut kada je Pavkov svojim drugim golom zagrejao malobrojnu publiku na Čairu, koja je večeras mogla da vidi onaj “stari Radnički”, sa stabilnom odbranom i konkretnošću u napadu.

Usledilo je nekoliko bledih šuteva na obe strane, a u Radničkom su najkonkretniji bili Stojanović i Stanković, međutim lopta nije htela u gol.

Tako je bilo sve do 87. minuta kada japanski internacionalac Riota Noma stavlja tačku na večerašnju pobedu domaćina od 3:0, nakon odlične saradnje i duplog pasa sa Arsićem.

Već za vikend, Radnički ide na gostovanje beogradskom Radu sa začelja tabele, a trenutno su Meraklije sedme na tabeli sa 30 osvojenih bodova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com