Sport

Radnički kroz “prolaznu kapiju” do potrebnih bodova

Niški Radnički danas u 17 sati igra poslednju utakmicu u ovom delu sezone sa ekipom Javora iz Ivanjice. Utakmica veoma bitna za oba tima, Javor želi u plej-of, Radnički još koji bod kako bi sa više bodova ušao samu završnicu prvenstva.

Tim iz Ivanjice morao bi da pobedi na Čairu ako želi u plej-of, ako bude drugačije zavisiće od rezultata nakon meča Spartaka i Čukaričkog.

“Nama je iz prethodnih utakmica ostao zadatak da popravimo agresiju u ofanzivi, da imamo što više utrčavanja u prazan prostor, više prodora po bokovima, da imamo što više igrača u završnicama napada, na kraju i da postižemo više golova. To nam je, cilj u igri i pokušaćemo da ga ostvarimo već u ovoj utakmici, a ako budemo uspeli u tome, samim tim bićemo bliži pobedi”, kaže trener Radničkog Milan Rastavac.

Golman Nišlija Bojan Zogović je imao puno posla u prošle dva kola i pokazao je kao veoma značajan za ekipu, danas očekuje manje posla.

“Nama je svaki bod važan pred nastavak takmičenja u plej-ofu i stoga ćemo u ovaj meč ući maksimalno motivisani i rešeni da ostvarimo pobedu. Javor je iskusna ekipa, imaju nekoliko pojedinaca koji su duže u klubu i dobro se poznaju, a promena trenera će ih verovatno trgnuti. No, mi igramo na našem terenu i verujem da ćemo se pokazati u jednom dobrom izdanju iz kojeg ćemo pokušati da srtignemo do sva tri boda”, kaže Zogović.

Radnički danas igra bez dvojice standardnih bekova, van igre su Miloš Petrović zbog žutih kartona, a zbog povrede mišića i Vladimira Volkova  je van terena. Ulasku u igru nadaju se Aleksandar Jovanović i Nikola Stanković.

“Pozvao bih i navijače da dođu da nas podrže i da svi zajedno prođemo kroz ovu „prolaznu kapiju“ do krajnjeg cilja“, poručio je trener rastavac meraklijama.

Utakmica na Čairu igra se danas od 17 sati, a sudiće Aleksandar Vasić iz Novog Žednika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com