Sport

Radnički kod starog dužnika: Meraklije putuju u Lučane

Utakmicu 17. kola Superlige fudbaleri Radničkog odigraće sutra od 17 časova, kada će gostovati Mladosti u Lučanima. Tradicija je na strani Radničkog koji je ostvario dve pobede više u međusobnim duelima.

 

Ekipe su se do sada susretale kroz tri ranga takmičenja (Prva, Druga i Super liga) a nešto uspešnije bile su Meraklije. Ipak, veliki je dužnik ekipa Nenada Milovanovića niškom Radničkom, s obzirom na to da su njihova prošlogodišnja obećanja da neće nastupiti u Ligi Evrope, već da će mesto koje vodi u kvalifikacije prepustiti Nišlijama, ipak ostala samo obećanja.

Međutim, u niškom superligašu fokusirani su isključivo na dešavanja na terenu, gde će se po njihovim tvrdnjama koje su danas izneli na konerenciji pred meč, voditi velika borba.

“Posle loše serije i dva poraza koje smo upisali,daćemo sve od sebe da ovu utakmicu dobijemo. Ekipa je u usponu i u timu vlada pozitivna energija. Moram da pohvalim i rad na treningu koji je na profesionalnom nivou, to je i jedan od razloga mog optimizma.” kaže šef stručnog štaba Milan Đuričić.

Što se sastava i kadrovske situacije tiče, šef neće moći da računa na Subića koji ima problema sa leđima, ali ni na Mrkića i Aksentijevića koje je odlučio da poštedi zbog obaveza u reprezentaciji i današnjeg povratka u Niš. Izvesno je da će biti izmena i unutar startne postave, jer će oporavljeni Nemanja Krznarić najverovatnije zameniti Živkovića na golu, a šef je istakao kako novog golmana Radničkog smatra “trenutno najboljim u našoj zemlji”.

Povratnik u tim kaže da se raduje što će stati između stativa i dodaje:

“Želimo da razbijemo lošu seriju praćenu nerešenim rezultatima i porazima, na nama je da pružimo pre svega dobru i borbenu igru”. Krznarić će se potruditi da svoje sedmogodišnje iskustvo u redovima protivnika iskoristi na najbolji mogući način, a o svom nekadašnjem klubu kaže da su “odlično organizovan klub koji zna šta hoće”.

Saša Stojanović dodao je da i pored toga što ih očekuje veoma teško gostovanje, iskoristiće dobro sve što su odradili tokom pauze, u kojoj su, između ostalog, uvideli i svoje greške iz prethodnog perioda. “Potrudićemo se da se kroz ovaj meč vratimo i dodatno ojačamo” dodaje Caki.

U poslednjih pet susreta 3 puta su slavile Nišlije a 2 puta Lučanci. Radnički je na 8.mestu tabele Superlige sa 23 boda, dok je Mladost na 10. sa 19 bodova.

Direktan televizijski prenos ovog susreta biće na 1.kanalu Arene sport.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com