Sport

Radnički dobio novog šefa stručnog štaba!

Fudbalski klub Radnički dobio je ovog jutra novog šefa stručnog štaba. 

Klupa Radničkog od danas je jača za iskusnog stručnjaka Milana Đuričića Đumija, o čijem se angažmanu već govorilo u više navrata, ali je zbog funkcija koje je obavljao u Savezu bio onemogućen da se priključi niškom Superligašu.

Trenersku karijeru Đuričić je počeo u Radničkom iz Nove Pazove, kao šef stručnog štaba radio je u dva navrata u Dinamu iz Pančeva,Mačvi iz Šapca i FK Vojvodini sa kojom je igrao finale Kupa Srbije 2010. godine, potom je bio angažovan i u Tekstilcu iz Odžaka, Cementu iz Beočina, Mladosti iz Lučana,FK Zemunu, FK Beogradu sa Karaburme, FK Inđiji i 4 puta se našao na klupi Srema iz Sremske Mitrovice.

Takođe je bio deo stručnog štaba Ljubinka Drulovića u selekciji U-19 sa kojom je postao prvak Evrope, kao selektor se oprobao i u U-17 reprezentaciji a u Radnički stiže između ostalog i kao koordinator instruktorske službe Srbije.

Najpre je sportski direktor kluba Marko Jovanović predstavio novo ime na Čairu o kojem je imao samo pohvalne reči:

“Imam tu čast da predstavim gospodina Đuričića, novog šefa stručnog štaba, čiji rad olično poznajem. Radi se o izuzetnom stručnjaku koji će sigurno unaprediti našu igru i što pre vratiti pobednički niz. Nadam se da će Radnički zaigrati onako kako svi očekuju – Meraklijski!”, ističe direktor.

Direktor je najavio i formiranje skauting službe koja će doprineti boljoj selekciji igrača.

Foto: Niske Vesti

Novi šef struke kaže da dobro poznaje klub kojem se priključio i da će se truditi da sa njim beleži uspešne rezultate:

“Za mene je Radnički izazov, ne bih da patetišem i da se zaklijem u neku ljubav, čovek sam fudbala i ljudi koji me znaju – znaju da sam trener koji je opredeljen ka ofanzivnom fudbalu. Plejada mojih mladih igrača debitovala je u A reprezentaciji i od te orjentacije nikada neću odustati.”, rekao je Đuričić.

Već u prvom obraćanju javnosti ovaj stručnjak je naglasio da će doći do velikih promena, kako unutar tima tako i u izgledu ekipe na terenu.

“Obaveza Radničkog je da pobedjuje uvek i da igra dobar fudbal. To je odlika velikih i odgovornost velikih. Tako ćemo se postaviti i to ćemo zahtevati od igrača. Došao sam u nezgodnom periodu, pa za sada mogu samo da obećam da ćemo igrati lep i kvalitetan fudbal. Da je početak priprema sigurno bih vam se obratio na drugi način.”, dodaje on.

Šef je između ostalog o trenutnom stanju koje je zatekao rekao da “Radnički ima ozbiljan igrački kadar, koji igra nezreo fudbal” i da će njegova “prva misija biti da postanu tim”

Gospodin Đuričić će pored rada sa prvim timom sa Čaira biti zadužen i za vraćanje Omladinske škole u pogon, počevši od selekcije igrača, trenera i svega što je potrebno da se funkcionisanje podigne na neki viši nivo.

Njegovi asistenti u stručnom štabu biće Ivan Jević i Boban Dmitrović, za rad sa golmanima biće zadužen Miroslav Stanković, a iz kluba dodaju da će im biti potreban još jedan analitičar o čijem angažmanu će se dogovarati u narednim danima.

Radnički će sutra od 12 časova odigrati kontrolnu utakmicu protiv Slavije u Sofiji,gde će novi šef struke imati prilike da se upozna sa igračima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com