Društvo

Radnici niškog aerodroma dobili saglasnost Vlade za produženje Ugovora

Povodom napisa pojedinih niških medija da je određen broj radnika niškog aerodroma Konstantin Veliki ostalo bez saglasnosti Vlade Srbije za produženje ugovora o radu, kabinet gradonačelnika Niša oglasio se saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

Netačne su tvrdnje koje su danas iznete u medijima da je 35-oro zaposlenih na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu ostalo bez posla.

Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje, na sednici održanoj 27.aprila ove godine, dala je saglasnost za produženje ugovora za 36-oro zaposlenih niškog aerodroma koji su angažovani na poslovima opsluživanja putnika, robe i vazduhoplovstva.

Reč je o onim radnicima koji prekoračuju zakonski limit od 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih na neodređeno vreme i za koje je Komisija Vlade Srbije i ranije, u više navrata, davala saglasnost za produženje ugovora.

Grad Niš uz pomoć Vlade Srbije uložio je ogromne napore da se uspostavi vazdušni saobraćaj na niškom aerodromu pa čudi, a još više zabrinjava, pokušaj da se na ovakav način, koji najviše šteti zaposlenima i samom JP Aerodrom Konstantin Veliki, obmane javnost i unose bespotrebna sumnja da će 36 porodica ostati bez egzistencije i da će funkcionisanje ovog JP biti dovedeno u pitanje, istaknuto je u saopštenju Kabineta gradonačelnika Niša.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju danas je saopštila da je na niškom aerodromu “Konstantin Veliki” 35 ljudi ostalo bez posla pošto Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora o radu.

“Bilo da je reč o zlonamernosti Vlade ili o nemaru, ovaj čin najbolje pokazuje motive i nesposobnost centralnih vlasti da razvijaju niški aerodrom”, piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su radnici JP “Aerodrom Niš” potvrdili da je poslovodstvo na vreme uputilo zahtev gradskim vlastima za produženje ugovora o radu, ali da ne znaju da li je taj zahtev prosleđen Vladi Srbije u skladu sa procedurom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com