Društvo

Radnici Gorice održali ŠTRAJK upozorenja

Sindikat ASNS niškog JKP „Gorica“ Niš održao je štrajk upozorenja na Novom groblju.

Predstavnici sindikata tvrde da su radnici tek pre dva dana primili platu za septembar. Jednočasovni štrajk upozorenja organizovaće radnici i narednih dana sve do ispunjenja zahteva.

Radnici ovog niškog preduzeća traže redovnu platu i bolje uslove rada.

Čak pedeset radnika koji su članovi Asocijacije Slobodnih i Nezavisnih Sindikata JKP “Gorica” organizovalo je štrajk upozorenja na Novom groblju.

“Zakon izgleda važi samo za nas obične radnike, za pojedine politilare koji su dovedeni u menadžment Gorice ili u grad oni su iznad zakona”, rekao je Rade Rašović, poverenik ASNS JKP “Gorica”

Radnici Gorice traže bolje uslove rada i objavljivanje izveštaja Radne grupe koja je kontrolisala rad preduzeća.

Gradonačelnik Darko Bulatović kaže da se trenutno prikupljaju podaci i razmatra se trajno rešenje za ovo niško javno preduzeće.

Pre mesec dana ovi radnici, održali su sličan štrajk upozorenja.

JKP Gorica jedino je preduzeće u gradu koje za prvih devet meseci imala negativan finansijski rezultat. Ostala javna preduzeća poslovala su pozitivno, u skladu sa parametrima, zaključeno je nedavno na sastanku Gradskog veća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com