DruštvoServisne

Radi se i noću na Južnom kanalizacionom kolektoru na Palilulskoj rampi

Radovi na Južnom kanalizacionom kolektoru se nastavljaju pojačanom dinamikom i u dve smene kako bi se obavili predviđeni poslovi u što kraćem roku i oslobodila raskrsnica za saobraćaj na Palilulskoj rampi.

Raskrsnica je zatvorena za saobraćaj 16. aprila i trebalo je da prema rešenju o regulaciji saobraćaja ostane tako do 25. maja ove godine.

Ubrzanim radovima izvođač radova JKP”Naissus” će od srede 18. aprila osloboditi za saobraćaj ulice: Hajduk Veljkovu, Vojvode Gojka i Božidarčevu. Zatvorena ostaje jedino Episkopska od Palilulske rampe do semafora na raskrsnici kod crkve Sveti Nikola.

Foto: JKP Naissus

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je radove u ponedeljak uveče.

“Radi se o ključnoj raskrsnici, sa velikom frekvencijom saobraćaja. Kako imamo obiman posao koji je decenijama čekao i moramo Južni kanalizacioni kolektor da sastavimo na samoj Palilulskoj rampi gde se ukrštaju više ulica: Hajduk Veljkova, Episkopska, gornji i donji deo Vojvode Gojka i Božidarčeva. Neophodno je da Južni kolektor priključimo i završimo ovu deonicu. Njega povezujemo sa EI kolektorom, kod stadiona”Železničar”, gde Južni kolektor prelazi sa druge strane pruge i na taj način rešavamo decenijske probleme koje smo imali sa plavljenjem prostora oko Kliničkog centra, stadiona”Čair”, prolaz u Zetskoj ulici, kao i cela ulica, stambeni objekti u okolini ulice Sestre Baković, tako da će građani u tom delu grada ovim konačnim rešenjem moći da odahnu i da nemaju više straha od poplave. Ovde smo jer radnici JKP”Naissus” rade produženo radno vreme kako bi ostvarili veći učinak i ostvarili brže planirane radove da bi vratili raskrsnicu u osnovnu saobraćajnu funkciju. Gledamo da iskoristimo svaki trenutak i da se što više posla uradi i evo večeras ljudi rade do 22 sata”, rekao je Bulatović.

Direktor JKP”Naissus” Igor Vučić je pohvalio požrtvovanje svojih ljudi.

Foto: JKP Naissus

“Vrednost radova je nešto više od 13 miliona dinara. Javno komunalno preduzeće Naissus kao odgovorni izvođač radova, angažovalo je mehanizaciju i ljudstvo u punom kapacitetu, kako bi što pre izveli ove radove na postavljanju ovog dela kolektora. Zadata dužina je 33 metra, koja se postavlja na raskrsnici u visini Palilulske rampe, a ukupna deonica je 142 metra. Za ovaj zadatak je angažovano dodatno ljudstvo kako bi u otežanim vremenskim uslovima jer pada kiša, uspeli da iznesemo ovaj posao na najbolji mogući način i u što kraćem roku”, naglasio je.

Prema ugovoru ukupna vrednost predviđenih radova sa uračunitim porezom na dodatu vrednost iznosi 13.243.870,00 dinara i predviđeni rok za završetak radova je 90 dana. Ugovor je sačinjen između Grada Niša i Javno komunalnog preduzeća “Naissus“ za obavljanje radova na izgradnji dela Južnog kanalizacionog kolektora u dužini od 142 m, od ukupno projektovane dužine 410 metara. Kolektor ide paralelno sa desne strane železničke pruge Niš – Dimitrovgrad – Državna granica, na rastojanju 9 metara od osovine koloseka, i projektovanim dubinama rova od 4,30m do 5,30m.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com