Društvo

PUBLIKA odlučila: Niški bend Opposite Way najbolji na Gitarijadi

Pobednik ovogodišnje Gitarijade koja je 51. put održana u Zaječaru po odluci žirija je grupa Ki iz Makedonije, dok je nagradu publike osvojio niški bend Opposite Way, koji je inače pobednik nedavno održanog Balkanrock festivala koji pomaže Gradska opština Medijana.

Pobednici u Zaječaru grupa Ki iz Kumanova, dobiće kompletnu produkciju albuma. Ki je electro art, bend koji je nastao početkom 2015. godine. Sviraju muziku koja ima nesvakidašnji zvuk, eksperimentiranje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, kažu kritičari.

Ono što je najviše obradovalo niški bend Opposite Way koji je učestvovao, jeste da su oni proglašeni kao najbolji ako se publika pita.

“Pobeda po glasovima publike je najbitnija pobeda za jedan bend. Srećan sam što su momci pobednici upravo festivala koji smo mi organizovali. Treba da budemo ponosni na posao koji smo odradili na Medijana Balkanrock festivalu ove godine”, rekao je Milan Krstić predsednik Gradske opštine Medijana za Niške Vesti.

Opposite Way pobednik je osmog po redu Medijana Balkanrock festivala koji je održan pre dve nedelje na niškom Keju. Bend je nastao januara 2015. godine. Počeli su od obrada classic rock-a, hard rock-a, alternativ rock-a, njihovih omiljenih muzičara, a od nedavno na njihovom repertoaru je blues muzika i jazz improvizacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com