Društvo

Prvi VRMDŽA FEST podno Rtnja (VIDEO)

Prvi internacionalni festival turističkog i ekološkog filma održava se danas u selu Vrmdža koji se nalazi u blizini Sokobanje na samo 14 kilometara.

Pripremljena je letnja pozornica u podnožju Latin grada. Interesovanje za ovaj festival je veliko, potvrđuje Vladan Pavlović ispred Vrmdža Festa.

“Pozivamo avanturiste, bicikliste sve one koji vole prirodu da u prelepoj prirodi gledaju ekološke filmove. Ima mesta za 200 ljudi ali je kapacitet 500, nema autobuskog prevoza do samog mesta održavanja ali je zato obezbeđen parking za automobile i autobuse za organizovan dolazak”, kaže Vlada Pavlović ispred Vrmdža Festa.

Festival će otvoriti film Ranke Jakšić “Stranac u Srbiji” u 18 sati, u okviru revijalnog dela. U takmičarskom delu prikazivaće se od 19:30 časova. Filmovi imaju za temu turizam i ekologija. Po završetku projekcija filmova u 21:30 sati, biće proglašeni pobednici i dodeljene nagrade, a zatvaranje festivala je u 22 sata.

Organizatori najavljuju da će tokom festivala meštani Vrmdže ponuditi suvenire, hranu i osveženje po niskim cenama.

Gledanje filmova na Vrmdža Festivalu je besplatno

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com