Društvo

PRVI u ovom delu Srbije: Niš dobija Park znanja

Prvi “Park znanja” u ovom delu Srbije zvanično će biti otvoren u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju,  u četvrtak, 13. aprila. Namenjen je svima koje zanima nauka i ima sedam instalacija koje su posvećene najpoznatijim svetskim naučnicima i njihovim pronalascima.

“Park je već uređen, ideja je počela da se realizuje još pre više godina, kada je postavljen solarni panel, a danas imamo ukupno sedam instalacija. Park će zvanično biti otvoren 13. aprila u 11.30h. Pre svega je namenjen školskoj populaciji, ali i svima koje interesuje nauka,” kaže Danijela Marković, direktorka Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

“Instalacije su interaktivne, i svaka od njih ima i informacionu tablu sa biografijom naučnika kojem je posvećena. Najnovije četiri su Paskalov tron, Galilejevo klatno, Faradejev magnetni tunel i Arhimedova beležnica. Zanimljive su i SI Školice, koje podsećaju na nekadašnju igru školice,” kaže Ivana Krulj, profesorka fizike i jedan od autora edukativnih postavki u Parku znanja.

Povodom otvaranja Parka znanja održana je prezentacija u niškom Medija i reform centru, pod nazivom „I Niš da ima Park znanja“. Realizacija projekta je deo programa podrške lokalnim zajednicama „Zajednici zajedno“.

Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju nalazi se u ulici Pariske komune, odmah pored upravne zgrade Gradske opštine Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com