Društvo

Prvi migranti u Divljani do 10. decembra

U odmaralište „Divljana“ za tačno dve nedelje stižu prvi migranti, rekla je za Niške Vesti, gradska većnica Tijana Đorđević Ilić.

Odmaralište će u narednih godinu dana biti prihvatni centar što je i definisano ugovorom koji su sklopili Grad Niš i Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Komeserijat za izbeglice i migracije Republike Srbije će preuzeti potpunu brigu o migrantima, pružiti im utočište odnosno smeštaj i hranu, kaže resorna gradska većnica, Tijana Đorđević Ilić.

„Gotovo je sve spremno da prvi migranti stignu u odmaralište „Divljana“. Ostalo je samo da regulištamo grejanje u ovom odmaralištu i to očekujemo da to ovih dana bude rešeno. Prvi migranti stižu do 10. decembra i na ovaj način Grad Niš se priključuje nacionalnoj podršci azilantima koji borave u Srbiji. Iako imamo pritiske građana putem peticija da „Divljana“ ne bude prihvatni centar, Grad Niš je na preporuku Vlade Republike Srbije objekat prepustio Komeserijatu za izbeglice. Nije lako, ali kao lokalna samouprava smo na sebe preuzeli zadatak i obavezili se da ćemo se uključiti u rešavanje problema migrantske krize“, kaže većnica resorno zadužena za socijalna pitanja.

Privremeni prihvatni centar kraj Bele Palanke moćiće da primi 220 migranta, koliki je i kapacitet odmarališta „Divljana.

Za sada se još ne zna koji migranti će tu biti smešteni, ali se pretpostavlja da će to biti migranti koji dolaze iz Turske i Bugarske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com