DruštvoEkonomija

Prvi avion iz Beča dočekan vodenim topovima

Sletanjem aviona avio kompanije  Wizz Air iz Beča  zvanično je uspostavljen redovni putnički avio saobraćaj  na relaciji Beč-Niš-Beč. Posadu aviona na novoj liniji danas su dočekali  gradobačelnik Niša Darko Bulatović sa svojim saradnicima i v.d. direktora Aerodoma „ Konstantin Veliki“ Dušan Knežević.  Prvi avion koji je sleteo na novoj liniji dočekan je svečano, vodenim topovima, koji se koriste samo u posebnim prilikama, a za posedu su pripremljeni pokloni  koje  im je uručio prvi čovek grada Niša.

„Ovo je veliki događaj za grad Niš, ali i za ceo jug Srbije“, kazao je gradonačelnik Darko Bulatović. „Ovo je 11 po redu destinacija i to jedna od, možda, najznačajnijih u Evropi,direkta linija iz Niša prema Beču dva puta nedeljno. U prezničnim periodima i tokom leta biće uvedena i treća linija. Ova liniji ja značajna za sve, za putnike, značajna je  i za privedu, ali i za sam grad Niš koji je regionalni centar jugoistočne Srbije. Zadovoljstvo je danas biti ovde, radujemo  se svakoj novoj liniji i očekujemo da u budućnosti, zahvaljujući podršci države, svi kapaciteti  na aerodromu budu pravi, aerodromski, sa svim onim potrebama  i sadržajima koji čini jedan veliki grad kao što je naš“.

Gradonačelnik je dodao da je za prvih osam meseci u ovoj godini povećan broj putnika sa aerodroma u Nišu za 8 odsto, odnosno za 287.000 na 310.00 i naglasio da će i ove godine biti oborem rekord koji je bio prošle godine.

Avioni će na realaciji Beč-Niš-Beč leteti utorkom i subotom. Treći, dodatni let na pomenutoj relaciji  biće četvrtkom u periodu novogodišnjih praznika.

„Svakako smo veoma zadovoljni saradnjom sa kompanijom Wizz Air i raduje nas otvaranje nove linije za Beč koja je peta njihova destinacija iz koje će leteti“, kazao je v.d. direktora Aerodroma „Konstantin Veliki“ Dušan Knežević. „Uspešna saradnja  sa kompanijama  na razvoju vazdušnog saobraćaja iz Niša se nastavlja.  Ove godine će biti oko 8 odsto putnika više nego u 2017.godini. Bližimo se brojci od 332.000 kada ćemo imati i jubilarnog putnika, odnosno kada ćemo postaviti novi rekord. Beč je interesantna destinacija kako za našu dijasporu, tako i za naše ljude  kji odavde žele da putuju kao turisti. Nadamo se da će ova saradnja i dalje da se razvija  i da će već 2019.biti još uspešnija godina od ove“, istako je Knežević.

Podsećanja radi Wizz Air je započao sa letovima sa aerodroma „Konstantin Veliki“ juna 2015.godine sa dve avio linije, Malme i Bazel, a potom su uveden još tri linije. Trenutno sa ovom avio kompanijom može da se leti iz Niša za Bazel, Dortmund, Memigen, Malme i Beč.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com