Sport

“PRVA ŽENSKA LIGA CENTRALNE SRBIJE 2018”: Drugo mesto i srebrne medalje za DŠK “Osnovac”

Dečiji šahovski klub “Osnovac” osvojio je drugo mesto i srebrne medalje na takmičenju Prva ženska liga Centralne Srbije u šahu za 2018.godinu koje je održano tokom vikenda u Nišu. Takmičenje je organizovao Šahovski savez Centralne Srbije, uz tehničku pomoć Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” iz Niša koji je bio i jedini predstavnik našeg grada na ovom takmičenju.

Osvajanjem drugog mesta Dečiji šahovski klub “Osnovac” je sačuvao prvoligaški status i tako i dalje ostao jedini prvoligaški šahovski klub, ne samo u našem gradu, već i u Nišavskom okrugu.

  “Čestitamo svim našim igračicama, pre svega na ostvarenom rezultatu i na još jednom lepom predstavljanju našeg kluba, a samim tim i našeg grada. Nastavljen je kontinuitet osvajanja medalja na svakom ekipnom takmičenju na kojem smo učestvovali u ove četiri godine postojanja kluba! Posebno raduje podatak da smo do srebrnih medalja došli sa ekipom koja je imala najmlađi prosek godina na takmičenju – svega 15.5, što ovaj rezultat čini još većim”, kažu u Dečijem šahovskom klubu “Osnovac”.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje devojkama na uloženom trudu i izdvojenom vremenu, okosnici kluba, Jeleni Stevanović, Anđeli Dinić i Andrei Pavlović, višestrukim prvakinjama Centralne Srbije i Srbije, šampionkama i vicešampionkama Balkana. Posebnu zahvalnost klub duguje Teodori Rakić, članici i šahovskog kluba “Crvena Zvezda”, koja je bolesna doputovala iz Beograda i dva dana igrala i pod temperaturom, pokazavši ogromnu želju da doprinese što boljem rezultatu kluba, kao i prvom inostranom pojačanju, jednom od bisera bugarskog i evropskog omladinskog šaha, FM i WIM Gabrieli Antovoj, osvajačici bronzane medalje na Evropskom prvenstvu do 20. godina, koja je očekivano briljirala na takmičenju, zabeleživši sve pobede.

  „Pored izuzetnih rezultata koje smo postigli u ekipnoj konkurenciji, kao i rezultata koje naši članovi postižu u pojedinačnoj konkurenciji, organizacijom škole šaha za decu iz osnovnih škola i vrtića, uspeli smo da okupimo više od 200 članova, uzrasta od 5 do 14 godina, što nas svakako čini najbrojnijim šahovskim kolektivom u našem gradu, i na taj način promovišemo šah u obrazovnim institucijama, prvenstveno kod najmlađih naraštaja, jer su mladi naša budućnost i najisplativija investicija“, navodi se u saopštenju za medije i dodaje da klub veliku zahvalnost za organizovanje turnira duguje, domaćinu, poznatom niškom muzičaru Mikiju Đorđeviću Liri, koji je svojom ljubaznošću i gostoprimstvom omogućio da čitavo takmičenje protekne u odličnim uslovima.

Naredna stanica Dečijeg šahovskog kluba “Osnovac” biće Omladinska liga Centralne Srbije u Končarevu, od 9. do 11. novembra gde će klub nastupiti sa četiri ekipe, dve ženske i dve muške i gde će braniti prošlogodišnju vicešampionsku titulu u ženskoj konkurenciji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com