Kultura

Prva nagrada za radio dramu dodeljena niškom piscu

Niški pisac, Branislav Janković, ovogodišnji je laureat tradicionalne nagrade Radio Beograda za originalnu radio dramu. On je ovu prestižnu nagradu dobio za dramu “Dva neba”, a svečana dodela održana je u petak, 23. marta, kada je Radio Beograd sedamnesti put obeležio Dan radio drame.

Nagrada koju je dobio Branislav Janković je novčana, a u obrazloženju žirija piše:

“Radio drama  “Dva neba” autentična je kombinacija dobro skrojenog komada i specifičnog klasičnog književnog kvaliteta. Njen jezik, vreme, likovi, iako sa patinom, donose neočekivanu i pomalo zaboravljenu dozu poetičnosti koja čini replike i misli ovih likova nezaboravnim i večnim porukama.”

Ovo je njegova druga nagrada za radio dramu, pre dve godine Jankovićeva radio drama “Milentijeva 14”, takođe je nagrađena.

Niški pisac je do sada objavio romane “O vukovima i senkama”, “Suze Svetog Nikole”, “Vetrovi zla”, “Peta žica” i “Poslednji cirkus na svetu”.

“Trenutno pišem nastavak romana “Vetrovi zla” i zvaće se “Gvozdeni oblaci”, otkrio je Janković.

Da podsetimo, pre mesec dana je Narodno pozorište iz Jagodine na scenu postavilo njegovu dramu “Dve duše Gvozdena Milića”, što je još jedan veliki uspeh za niškog pisca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com