Društvo

Protest u utorak u 9 sati, Vučić pozvan da u Nemačku leti iz Niša

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” organizovaće u utorak 10. aprila u 9 sati mirno okupljanje građana ispred Skupštine grada, uprkos tome što je sednica ovog tela odložena do daljeg, saopštili su. Oni su ranije danas poslali i mejl predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome ga pozivaju da u službenu posetu Nemačkoj 13. aprila poleti sa niškog aerodroma “jer je jeftinije”.

Protest zakazan za utorak

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” organizovaće u utorak, 10. decembra u 9.00 časova mirno okupljanje građana ispred Skupštine grada (ulica Nikole Pašića), uprkos odlaganju skupštinskog zasedanja na kome je trebalo da bude usvojena odluka o prenosu u državno vlasništvo aerodroma “Konstantin Veliki”.

Oni su pozvali Nišlije da se u što većem broju pridruže mirnom Zboru građana na kome će biti organizovano prvo javno glasanje građana Niša “o odluci da se niški aerodrom pokloni Republici”.

“Prisutni građani će se javno izjasniti o predlogu Gradskog veća da se niški aerodrom pokloni Republici, u skladu sa članom 107. Statuta grada Niša”, navodi se u saopštenju za javnost.

U saopštenju se objašnjava da odluke Zborova nisu savetodavne, već obavezujuće, konačne i u skladu sa zakonom. Dodaju i da su neke odborničke grupe poslušale naređenje iz Beograda da odlože sednicu Skupštine grada Niša, a da je stav Inicijative da o tome odlučuju isključivo Nišlije.

“Ovo je naš grad, ovo je naša skupština, naši poslanici, naša odluka. Koliko god neko bio partijski opredeljen, ovakva vrsta odluka je isključivo na Nišlijkama i Nišlijama”, kaže se u obaveštenju građanske inicijative “Ne damo niški aerodrom”.

Oni su juče preko svoje Fejsbuk stranice objavili “reakcije na otkazivanje skupštinskog zasedanja”.

Poštovani predsedniče, možete leteti i iz Niša

Inicjativa “Ne damo niški aerodrom” se i lično, putem mejla, obratila predsedniku Srbije, pozivajući ga da na službeni put u Nemačku koji je zakazan za 13. april, putuje avionom iz Niša, budući da Niš ima i direktan let za Berlin.

 

Da podsetimo, Inicijativu “Ne damo niški aerodrom” čine: Milöš Bošković, narodni poslanik u ostavci, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, PROAKTIV, Media i reform centar Niš, Udruženi pokret slobodnih stanara, Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com