Društvo

Protest stanovnika Šljake zbog višegodišnjeg problema sa vodom

Buđ na zidovima, mutna “pijaća voda” i gotovo svakodnevno suve slavine – stanovnici naselja Šljaka godinama sa bore sa ovim problemima koji su posledica dotrajale vodovodne mreže. Zbog toga što rešenja nema na vidiku organizovali su protestno okupljanje, kada su i razgovarali sa predsednikom ove opštine. Iako do konkretnog rešenja nisu došli, zakazan je idući sastanak, kom će prisustvovati i predstavnici Grada.

Neretko se dešava, kažu žitelji Šljake, da u toku jednog dana dođe do kvara na više lokacija, a onda i čitavo naselje satima nema vodu. Peticija koju su pisali pre dve godine donela im je rekonstrukciju nekoliko ulica, ali im je, kažu, sada neophodno trajno rešenje.

Voda potkopava kuće, vlada se pojavila ljudima, kada voda dođe ona je lošeg kvaliteta, mutna i puna peska. U ovom naselju ima mnogo male dece, prosto je neizdrživo”, navodi Alekasandar Krstić, jedan od građana koji je svoje nezadovoljstvo pokazao protestujući ispred zgrade Opštine.

U Opštini Crveni krst navode da je za ovaj problem nadlezan “Naisus”, koji pak finansijska sredstva treba da dobije od direkcije za izgradnju grada. Kako navode, iz Opštine je, na njihove adrese, poslato desetak dopisa.

Direkciji za izgradnju grada dali smo kompletan zahtev GO Crveni Krst, jer smo mi sada samo medijatori između naših sugrađana, Direkcije, i niškog vodovoda. Problem mora da se reši“, navodi Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst.

Građani neće protestovati do srede, kada ih očekuje sastanak sa predstavnicima Grada, Direkcije, Naisusa i Opštine. Ukoliko i tada ne dobiju nikakvo rešenje, protest će, kažu, radikalizovati. 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com