Društvo

Protest ribolovaca održan, jutros novi pomor ribe kod Supovca (FOTO)

Iako su u nedelju 6. avgusta, protestovali protiv zagrađenja  i preoravanja reka Južne Morave i Nišave, od jutros su ribolovci na ušću Nišave u Južne Morave kod sela Supovac ponovo zatekli tužnu sliku- pomor ribe.

Vidno razočarani što se i nakon njihovog protesta  kome su prisustvovali i ribolovci iz Beograda, Pančeva i Kruševca, kao i mnogobrojni ljubitelji prirode i reka, kažu da nikakvog pomaka u smislu reakcije nadležnih – nema.

“Rezultat našeg protesta sportskih ribolovaca grada Niša je jutrošnji pomor ribe u ataru sela Supovac nedaleko od ušća Nišave u Južnu Moravu”.

Kao što su Niške Vesti najavile, protest  sportskih ribolovaca Niša održan je na Mramorskom mostu u nedelju 6. avgusta od 18 sati. Njima su se pridružili prijatelji i komšije , ljubitelji prirode.

Da podsetimo, za slučaj zagađenja reka, po rečima Dragoljuba Miljokovića, direktora VPC “Morava” nadležna je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine i vodna inspekcija. Međutim, ove institucije se još uek nisu oglasile nikakvim saopštenjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com