Društvo

Protest Nišlija zbog aerodroma privremeno prekinut

Udruženi pokret slobodnih stanara najavio je da se od danas privremeno obustavljaju protesti gradjana Niša zbog odluke Gradskog veća da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma “Konstantin Veliki”,

“Protest se od danas “zamrzava” i biće nastavljen onog dana kada bude zasedala Skupština grada Niša”, rekao a jedan od predstavnika Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) Saša Kostić.

On je kazao da danas neće biti protesta, ali će predstavnici UPSS biti na centralnom trgu u 17 časova, kako bi obavestili ljude o odluci.

On je kazao da je UPSS tokom prepodneva već obaveštavao gradjane da se protest privremeno prekida.

“Protest ‘zamrzavamo’ kako se ljudi ne bi delili i kako ne bismo gubili energiju”, izjavio je Kostić.

Veće grada Niša je minulog petka odlučilo da imovina i osnivačka prava nad aerodromom “Konstantin Veliki” prenese u državno vlasništvo. Da bi ta odluka bila punovažna, potrebno je da je potvrdi Skupština Grada Niša.

Skupštinsko zasedanje, prema današnjoj najavi, biće održano 10. aprila.

Jedna od tačaka dnevnog reda biće “Predlog rešenja o prenosu prava javne svojine grada Niša u javnu svojinu Republike Srbije, neposrednom pogodbom i bez naknade”, za objekte i zemljište aerodroma.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je da odlukom da prenese u državno vlasništvo imovinu i osnivačka prava aerodroma “Konstantin Veliki”, grad Niš nije “nikome ništa poklonio” već da je ispunio ugovornu obavezu prema državi i Ministarstvu odbrane za zemljište preuzeto od vojske još 2009. godine.

Bulatović je kazao da se tadašnja gradska vlast obavezala da za 157 hektara zemljišta aerodroma koje je preneto u vlasništvo grada, ustupi Ministarstvu odbrane zemljište u vrednosti 1,5 milijardi dinara i 21.000 kvadrata stambenog prostora u kompleksu nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com