Društvo

Protest instruktora vožnje

Ukidanje obaveznog polaganja testova za licenciranje instruktora, rasprava sa strukom o izmenama Zakona o saobraćaju i da ostane na snazi minimalna cena obuke vozača, zahtevi su koje su na protestu izneli instruktori vožnje.

Na poligonu za obuku vozača u Nišu, više desetina instruktora vožnje protestvovalo je danas, kako bi podržali svoje kolege i skrenuli pažnju na probleme sa kojima se njihova struka susreće.

Oni se protive licenciranju polaganjem testova i zahtevaju da se kao i u drugim profesijama pohađanje seminara boduje i ono bude dovoljno za licenciranje, o čemu su Niške Vesti već pisale.

Zakonom je uvedena obaveza da svaki instruktor, predavač ili ispitivač obavezan da prisustvuje seminarima za unapređenja znanja, što je odlično ali jedino je za našu struku predviđeno da se nakon seminara ide na polaganje ispita, čime se rizikuje da ukoliko neko od instruktora ne položi ispit na vreme, rad čitave auto škole bude ugrožen. Instruktori, predavači i ispitivači već imaju validne licence, a sada se uvodi da nakon 5 godina licencu mogu da obnove tako što će opet da polažu ispit, što nije slučaj u nijednoj drugoj profesiji“-kažu.

Takođe traže da se konsultuju prilikom izmena Zakona o saobraćaju kojim je predviđeno ukidanje minimalne propisane cene obuke vozača što može dovesti do nelojalne konkurencije i zatvaranje nekih auto-škola.

Taman se stiglo do određenog kvaliteta obuke, sada se najavljenim izmenama rizikuje se da se čitav sistem uruši“-ističu.

Najavljuju i radikalizaciju protesta ukoliko ne dođe da o promene odnosa prema ovim, za njih gorućim pitanjima, koja će najveću štetu naneti mladim vozačima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com