Društvo

Produžen rok za prijavljivanje za IT obuke

Prijavljivanje kandidata zainteresovanih za uključivanje u obuke iz IT sektora produženo je još tri dana, i svi oni koji to žele, a nisu učinili do 22, mogu se prijaviti do 25. jula, isključivo preko sajta www.itobuke.rs koji je korisnicima dostupan 24 sata dnevno, svim danima, uključujući i subotu i nedelju.

Obuku organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, budući da IT stručnjaci imaju najviše mogućnosti za zapošljavanje, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, i da budućnost pripada upravo ovom sektoru.

Nacionalna služba za zapošljavanje je zbog toga odlučila da organizuje atraktivne obuke koje će obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, Java programiranje, izrada veb-aplikacija, PHP i .Net programiranje. Svoje programe obuka NSZ je uskladila sa potrebama tržišta rada.

U planu je izvođenje specijalističkih informatičkih obuka u 10 gradova širom Srbije, među njima je i Niš, u koje će, u okviru prvog ciklusa koji počinje u septembru, biti uključeno 775 polaznika.

Uslov je da su kandidati na evidenciji nezaposlenih NSZ, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, sklonosti za informatičko programiranje, da poznaju rad na računaru i engleski jezik najmanje na A2 nivou.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com