Hronika

Priveden direktor Direkcije za javni prevoz

Policija je jutros privela direktora Direkcije za javni prevoz Sašu Petronijevića. Razlog privođenja je kako saznaju Niške vesti kupovina tzv. “Ekološkog autobusa.” Osim Petronijevića privedeni su predsednik i članovi komisije koji su bili zaduženi za javnu nabavku.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa UKP, Posebnom jedinicom za borbu protiv korupcije i Bezbednsno informativnom agencijom, lišeni su slobode S. P. iz Niša, direktor JKP „Direkcije za javni prevoz” Grad Niš i I. C., G. S. i S. R., predsednik i članovi komisije za javne nabavke JKP „Direkcije za javni prevoz” Grad Niš, zbog krivičnog dela Zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom iz čl. 228. st. 2. KZ.

Postoji osnovana sumnja da su imenovani prilikom sprovođenja otvorenog postupka javne nabavke autobusa na CNG, JN 05/17, naručiocu javne nabavke JKP „Direkcija za javni prevoz” Grada Niša pričinili štetu u iznosu od 7.411.484,16 RSD.

Prema imenovanima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, u kom periodu će biti saslušani od strane postupajućeg tužioca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com