Sport

Pripreme za Tradicionalni 39. Sportski bal ulaze u finalnu fazu

Pripreme za tradicionalni “Izbor sportiste godine” koji će biti održan krajem decembra ulaze u završnu fazu, a kandidature za one koji bi mogli da ponesu ovu laskavu titulu polako pristižu.

Kraj kalendarske godine pravo je vreme da se sumiraju rezultati i izmeri uspešnost sportskih radnika u dosadašnjem periodu, a sportski novinari Niša potrudiće se da najbolje među najboljima i ove godine nagrade uz prigodnu svečanost.

Još nešto manje od mesec dana ostalo je do večeri u kojoj će biti proglašeni najbolji u niškom sportu za ovu godinu. Tradicionalno, po 39. put, Sekcija sportskih novinara Niša organizuje “Sportski bal”, koji će ove godine biti održan 27. decembra u restoranu “EI Bolji život”.

Kao što to biva svake godine, biraće se najbolji sportista Niša, najbolji mladi sportista, najuspešniji sportski kolektiv Niša, sportska ličnost godine, a članovi Sekcije biraće i sportskog novinara godine.

Jedinstveni žiri će kao i do sada biti sačinjen od niških sportskih novinara, članova Sekcije, potpomognutih i svim dosadašnjim laureatima, dobitnici priznanja sportista godine Niša, pa će tako ukupno četrdesetak ljudi doneti odluku o pobednicima svih kategorija. Čast da bude predsednik žirija ove godine pripala je legendarnom niškom golmanu Draganu Panteliću, inače prvom dobitniku priznanja za najboljeg sportistu Niša daleke 1979.godine.

“Sportski bal” će i ove godine ugostiti najistaknutija imena ne samo niškog sporta već i politike, privrede i ostalih sfera, a očekuje se i dolazak nekih od najpopularnijih i najtrofejnijih sportista rođenih na ovim prostorima. Pored njih, prisustvo su potvrdili i članovi istoimenog udruženja – Sekcije sportskih novinara Makedonije, koji su nedavno ugostili Nišlije na Dojranskom jezeru, pa je ovo odlična prilika da se gostoprimstvo adekvatno uzvrati. Na čelu makedonske delegacije biće Vasil Tupurkovski, aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Makedonije.

Svečanost se sastoji od ceremonije dodele priznanja i „Sportskog bala“, svečane večere uz prigodan muzičko-zabavni program. Zbog ogromnog interesovanja, kapacitet mesta već je popunjen, a vremena za prijave rezultata još uvek ima.

Krajnji rok je petak, 8.decembar.

Ovom prilikom upućujemo javni poziv klubovima da dostavljaju rezultate svojih takmičara za koje veruju da mogu ući u konkurenciju za neku od zvaničnih nagrada, putem mejla sportskinovinari@gmail.com, ili na adresu sportskih redakcija “Belle amie” i “Narodnih novina” na Trgu kralja Milana.


Neki od dobitnika ove prestižne nagrade su asovi poput Dragana Pantelića, Lidije Mihajlović, Vesne Milošević-Petrović, Časlava Grubića, Marine Velimirović-Milojević, Aleksandra Rakovića, Danijele Ilić, Ivana Lapčevića, Ljubomira Pavlovića, Stevana Živkovića, Zorana Stankovića Trše…

Naredne godine održaće se jubilarni 40. Sportski bal.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com