Društvo

Prijem za Nišlijku koja dve godine zaredom pronalazi dukat u Česnici

Da nije organizacije Gradske opštine Medijana na Badnje veče i deljenja Česnice, ne bi bilo ni moje sreće, kaže Nišlijka Stana Pavlović, koja dve godine zaredom pronalazi dukat u prazničnoj pogači koju svojim sugrađanima poklanja Gradska opština Medijana. Dukat je pronašla ove, ali i prošle godine.

“Unuci su se igrali pa sam ja došla umesto njih po parče Česnice, kasnije sam im podelila deo pogače koji sam dobila, ali je kod mene ostao deo u kojem je upravo bio dukat”, kaže Stana uz napomenu da cela njena porodica poštuje pravoslavne običaje, svake godine dolazi na deljenje Česnice pa je tako i prošle godine bila srećne ruke.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić pozdravio je posvećenost porodice Pavlović pravoslavnim, tradicionalnim običajima.

Badnje veče u Parku Sveti Sava

“Manifestacije koje najveća niška opština organizuje su zarad građana celog Niša. Opštini je posebno važna podela Česnice, jer je to jedini događaj, takve vrste, toga dana u Nišu”, rekao je Kocić i dodao “Hvala što ste došli da vas upoznam, što pratite svoju opštinu i dođite nam opet iduće godine, ko zna možda opet budete srećne ruke”, dodao je prvi čovek niške opštine u razgovoru sa „srećnom“ Nišlijkom.

Inače, porodica Pavlović je za svog trećeg unuka dobila 120.000 dinara, pomoć koju svakom trećerođenom detetu u porodici daje Gradska opština Medijana sa svog područja.

Susret sa predsednikom opštine bila je prilika da još jednom zahvale na brizi koju Medijana pokazuje za roditeljstvo i povećanje nataliteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com